Το νέο «όπλο» ενάντια στις ραγάδες

ragades
ΔΕΥΤΕΡΑ, 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Μαζί με την κυτταρίτιδα, οι ραγάδες αποτελούν μια σημαντική «ενόχληση» στο γυναικείο σώμα, που δεν αντιμετωπίζεται εύκολα. Ή πρέπει, λοιπόν, να τις αποδεχτούμε ως μέρος της ατελούς ομορφιάς μας ή να τις προλάβουμε ή και να τις απαλύνουμε με τη νέα σειρά Luminous Body της Nivea.

Οι ραγάδες είναι αποχρωματισμένα γραμμικά σημάδια στην επιφάνεια της επιδερμίδας και συνήθως εμφανίζονται στην περιοχή της κοιλιάς, αλλά και τους μηρούς, τα μπράτσα και το στήθος. Η κυριότερη αιτία εμφάνισης των ραγάδων είναι μεν η εγκυμοσύνη, αλλά εξίσου συχνή αιτία είναι η απότομη αύξηση ή μείωση του βάρους, η ταχεία ανάπτυξη, η κληρονομικότητα και ακόμα και το στρες. Σχηματίζονται στο χόριο, όταν ο συνδετικός ιστός τεντώνεται πέραν των ελαστικών του ορίων. Καθώς τεντώνεται σε τέτοιο έντονο βαθμό, το κολλαγόνο αποδυναμώνεται στην περιοχή και διακόπτεται η αναπαραγωγή του. Το αποτέλεσμα είναι τα σημάδια που ονομάζουμε ραγάδες, ενώ το πρώτο στάδιο σχηματισμού τους τα εμφανίζει περισσότερο ροζ, και στη συνέχεια γίνονται κυρίως λευκά πέρνοντας την τελική τους μορφή. 

Ίσως είναι ένας από τους πιο δύσκολους εχθρούς στο γυναικείο σώμα, καώς δεν εξαλείφονται εύκολα, μπορούμε, όμως, είτε να τις προλάβουμε, είτε να μειώσουμε την εμφάνισή τους προσέχοντας τους παράγοντες που τις ευνοούν και χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα. 

Η νέα σειρά Luminous Body που αποτελείται από τα NIVEA Luminous 630 Anti Stretch Marks Body Oil-Serum και NIVEA Luminous 630 Anti Marks & Spots Body Cream είναι ένα ακόμη όπλο στα χέρια μας που συμβάλλει στη  μείωση της εμφάνισης των ραγάδων. Συγκεκριμένα, το NIVEA Luminous 630 Anti Stretch Marks Body Oil-Serum εξασφαλίζει απαλότητα και 48ωρη ενυδάτωση στην επιδερμίδα μειώνοντας την εμφάνιση των ραγάδων και προλαμβάνοντας την εμφάνιση νέων με τα πρώτα αποτελέσματα να είναι ορατά σε μόλις 2 εβδομάδες. Παράλληλα, η NIVEA Luminous 630 Anti Marks & Spots Body Cream, προσφέρει βαθιά θρέψη και 48ωρη ενυδάτωση μειώνοντας την εμφάνιση των ραγάδων, κηλίδων και ατελειών.

Η επιτυχημένη σειρά Luminous630 είναι αποτέλεσμα δεκαετούς εντατικής έρευνας και εξέτασης περισσότερων από 50.000 μορίων μεταξύ των οποίων, οι επιστήμονες της NIVEA κατάφεραν να εντοπίσουν το πιο αποτελεσματικό για την εξισορρόπηση των φυσικών επιπέδων μελανίνης στην επιδερμίδα. Το μόριο με αριθμό 630 αποδείχθηκε ότι είναι αυτό το οποίο εξομαλύνει καλύτερα την ανομοιόμορφη όψη της επιδερμίδας και από το οποίο πήρε και το όνομά της η αγαπημένη σειρά  Luminous630.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.