Πώς παραμένει σε φόρμα ο Chris Martin των Coldplay;

chris-martin
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Όσοι τον είδαμε στη συναυλία των Coldplay στο ΟΑΚΑ πριν λίγες ημέρες συμφωνήσαμε ότι είναι αγέραστος, εκτός από ταλαντούχος. Έχει άραγε κάποιο μυστικό; Ψάξαμε και μάθαμε.

Στα 47 του χρόνια, ο ταλαντούχος τραγουδιστής των Coldplay μας εξέπληξε στη συναυλία που έδωσε το συγκρότημα στην Αθήνα πριν λίγες ημέρες, με την ενέργειά του, την καλοσυντηρημένη σιλουέτα του και το αγέραστο πρόσωπό του. Μοιάζει να μην απέχει πολύ με τη φιγούρα του πριν 20 χρόνια και χωρίς να είναι σούπερ γυμνασμένος, διατηρεί μια πολύ νεανική εμφάνιση και παράστημα. Τα γονίδια είναι σίγουρα βασικός παράγοντας και μάλλον είναι ευνοημένος σε αυτό. Έχει δηλώσει, όμως, ο ίδιος ότι έχει μια τακτική όσον αφορά την υγεία και τη διατροφή του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times of India πριν ένα χρόνο, ο Martin αποκάλυψε ότι έχει αλλάξει το ωράριο των γευμάτων του για να παραμείνει σε φόρμα. Όπως ανέφερε, μάλιστα, άλλαξε τη διατροφή του μετά από μια «πρόκληση» που εμπνεύστηκε από τον τραγουδοποιό Bruce Springsteen και στην ουσία ακολουθεί τη διαλειμματική νηστεία.

Όπως λέει ο ίδιος στο podcast «Conan O'Brien Needs A Friend», δεν τρώει βραδινό και σταματάει τα γεύματά του στις 4 μ.μ. αναφέροντας συγκεκριμένα «Ο Bruce είναι στο Πάνθεον των Ηρώων μου και τον αγαπώ, όπως αγαπώ και την Patti (Scialfa), τη σύζυγό του. Είχα την τύχη να πάω εκεί για γεύμα την επομένη της συναυλίας μας στη Φιλαδέλφεια πέρυσι. Ήμουν σε πολύ αυστηρή δίαιτα ούτως ή άλλως. Αλλά σκέφτηκα ότι ο Bruce φαίνεται πιο γυμνασμένος από μένα». Η σύζυγος του Springsteen είπε στον Martin ότι έτρωγε μόνο ένα γεύμα την ημέρα, γεγονός που ενέπνευσε τον Martin και το πήρε σαν την επόμενη πρόκληση.

Να πούμε ότι ο Martin έχει υπάρξει και χορτοφάγος στο παρελθόν, ενώ πλέον τρώει κρέας πολύ αραιά, που είναι επίσης σημαντικό για την υγεία του. στο πλαίσιο πάντα μιας ισορροπημένης διατροφής. Για το θέμα του ενός γεύματος την ημέρα, ωστόσο, υπάρχουν αντιρρήσεις από διατροφολόγους, που υποστηρίζουν ότι ένα μόνο γεύμα την ημέρα μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές ελλείψεις κόπωση, εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και μειωμένη γνωστική λειτουργία.

Επιπλέον, η κατανάλωση ενός γεύματος την ημέρα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο υπερφαγίας κατά τη διάρκεια αυτού του γεύματος, προκαλώντας πεπτικές ενοχλήσεις όπως φούσκωμα και δυσκοιλιότητα. Υπάρχουν επίσης έρευνες που υποδεικνύουν ότι η διαλειμματική νηστεία μπορεί να διαταράξει τον κιρκάδιο ρυθμό του οργανισμού και να επηρεάσει αρνητικά τις συνήθειες του ύπνου, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας.

Δεν γνωρίζουμε αν ακολουθεί ακόμη ο Martin αυτή την τακτική, ωστόσο, τα διάφορα πρωτόκολλα διαλειμματικής νηστείας πρέπει να σας τα υποδείξει εξατομικευμένα διαιτολόγος-διατροφολόγος, με παρακολούθηση για να είστε ασφαλείς και σίγουροι ότι αυτή η πρακτική σας κάνει καλό.