Κρυολιπόλυση: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη μέθοδο που «σκοτώνει» το λίπος

soma-gunaika-kalokairi
ΤΕΤΑΡΤΗ, 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

H πτυχιούχος αισθητικός και ιδιοκτήτρια του ινστιτούτου αισθητικής MFDayspa, Μαίρη Φιλιππαίου μας διαφωτίζει για μια μη επεμβατική μέθοδο που υπόσχεται να κάψει το λίπος με… κρύο.

Με ευλαβική, τακτική προπόνηση στο γυμναστήριο, σωστή διατροφή είναι μάλλον σίγουρο ότι μπορείτε να σμιλεύσετε το σώμα σας. Όλο; Όχι όλο! Μια μικρή περιοχή με λίπος αντιστέκεται και θα αντιστέκεται για πάντα στις προσπάθειες σας για ένα αψεγάδιαστο κορμί. Αν διαβάζατε με μανία Asterix και τις περιπέτειες του, έχετε ήδη πιάσει την αναφορά, αν όχι όλοι, σίγουρα την έχουν πιάσει όσοι ζουν τη δική τους περιπέτεια με επίμονο, τοπικό λίπος στην κοιλιά, τους γοφούς, τους μηρούς, τα χέρια, την πλάτη, το στήθος ή το πηγούνι. Η λύση για την αντιμετώπιση αυτού του επίμονου τοπικού λίπους είναι μια, είναι ασφαλής, αποτελεσματική και μη επεμβατική.

Από τότε που πήρε την έγκριση το αμερικανικό FDA (Food & Drug Administration), το 2010, η Κρυολιπόλυση ή CoolSculpting ή Fat Freezing (ναι έχει διάφορα ονόματα) έχει γίνει μια από τις πιο δημοφιλείς, μη επεμβατικές θεραπείες για να διορθώσετε το περίγραμμα του σώματος, με πολλούς διάσημους ή μη οι οποίοι έχουν μοιραστεί τις θετικές τους εμπειρίες και τα αξιοσημείωτα αποτελέσματα. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να μάθετε τι κάνει ακριβώς η Κρυολιπόλυση.

 Πάμε για μια ιστορική αναδρομή
Η Κρυολιπόλυση είναι μια μη επεμβατική θεραπεία αφαίρεσης λίπους που εφευρέθηκε από δύο επιστήμονες του Harvard Univerity, τον Dr Manstein και τον Dr. Anderson, οι οποίοι στήριξαν την επιστημονική τους καινοτομία παρατηρώντας μικρά παιδιά να τρώνε…popsicles, την αμερικάνικη εκδοχή του δικού μας παγωτού γρανίτα. Παρατήρησαν λοιπόν ότι αυτά τα παιδιά έκαναν μικρές «λακούβες» στα μάγουλα τους, μια κατάσταση/πάθηση που απέκτησε την επιστημονική ονομάσία panniculitis ή στα ελληνικά, Υποδερματίτιδα. Είχαν επίσης ακούσει για μια πρόσφατη περίπτωση όπου μια γυναίκα έκανε ιππασία γυμνή σε κρύο καιρό… και έχασε λίπος στο εσωτερικό των μηρών της. Από αυτές τις δύο ιστορίες, οι γιατροί είχαν μια καινοτόμο υπόθεση: ίσως ο μυστικός «γρίφος» που προκαλεί την απώλεια λίπους ήταν μάλλον απλός: το κρύο.

Οι γιατροί ξεκίνησαν να δοκιμάσουν τη θεωρία τους, ανακαλύπτοντας ότι το κρύο σκοτώνει πραγματικά τα λιποκύτταρα πολύ πιο γρήγορα από ότι μπορεί να επηρεάσει άλλους τύπους ιστού του σώματος. Συγκεκριμένα, το λίπος υφίσταται κυτταρικό θάνατο ακολουθούμενο από μια τοπική φλεγμονώδη απόκριση, μια εντοπισμένη υποδερματίτιδα, που σταδιακά οδηγεί σε αποβολή του λίπους από αυτήν την περιοχή. Αυτό το φαινόμενο γέννησε την Κρυολιπόλυση.

Τι συμβαίνει σήμερα
Η διαδικασία είναι ιδανική για μικρές περιοχές επίμονου υποδόριου λίπους και εκτελείται χωρίς τομές, αναισθησία ή αποχή από τις δραστηριότητές σας. Κατά τη διάρκεια κάθε συνεδρίας, δυο κεφαλές που δημιουργούν υποπίεση και αναρροφούν την πάσχουσα περιοχή, κατεβάζουν την θερμοκρασία από -5 ως -10 βαθμούς. Αποδομούν έτσι τα λιποκύτταρα αφήνοντας τους ιστούς ανέπαφους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, τα λιποκύτταρα να παγώνουν, να κρυσταλλώνουν και να πεθαίνουν. Στη συνέχεια αποβάλλονται φυσικά από το σώμα μέσω του λεμφικού συστήματος. Η αποβολή γίνεται σταδιακά για αρκετές εβδομάδες έως μήνες, είναι μόνιμη και τα κατεστραμμένα λιποκύτταρα έχουν χαθεί για πάντα. Αν τώρα κάνετε στο εαυτό σας το ερώτημα: «Είμαι άραγε καλός… υποψήφιος για να κάνω Κρυολιπόλυση;», η απάντηση βρίσκεται παρακάτω.

Για έναν ιδανικό υποψήφιο, η Κρυολιπόλυση μπορεί να επιτύχει περιφερειακή μείωση λίπους και σμίλευση του σώματος που θα βοηθήσει να φαίνεστε και να αισθάνεστε καλύτερα μέσα στα ρούχα σας ή και έξω από αυτά. Ταιριάζει καλύτερα σε υγιείς ενήλικες που απέχουν 10-15 κιλά από το ιδανικό τους βάρος και έχουν επίμονες λιποαποθήκες που δεν ανταποκρίθηκαν στη διατροφή και την άσκηση. Είναι επίσης σημαντικό να υπάρχει καλή ελαστικότητα στο δέρμα. Όσον αφορά στην ασφάλεια της Κρυολιπόλυσης πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι εξαιρετικά ασφαλής, ειδικά σε σύγκριση με τη χειρουργική αφαίρεση λίπους αφού δεν απαιτεί τομές, αναισθησία ή αποχή από δραστηριότητες. Επιπλέον, είναι καλά ανεκτή από τους περισσότερους ασθενείς, σχεδόν χωρίς καθόλου πόνο. Ήπιες και προσωρινές ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να περιλαμβάνουν μούδιασμα, μώλωπες και μια μικρή ενόχληση τοπικά, που συνήθως υποχωρούν μετά από λίγες ημέρες.

Αφού κάνετε Κρυολιπόλυση μέσα σε 4-6 εβδομάδες, θα έχετε ένα ορατό αδυνάτισμα και σμίλευση της περιοχής θεραπείας. Τα αποτελέσματα κορυφώνονται περίπου σε 12 εβδομάδες, με κατά μέσο όρο 20-25% μείωση λίπους και μια πιο αδύνατη, σμιλεμένη φιγούρα. Για βέλτιστα αποτελέσματα, συνιστάται μια σειρά από μία έως δύο συνεδρίες, σε απόσταση μεταξύ 4-12 εβδομάδων.

Η Νέα Τεχνολογία Κρυολιπόλυσης 4D είναι εδώ
4 κεφαλές στην υπηρεσία της Κρυολιπόλυσης με το ολοκαίνουριο, 4D high-tech μηχάνημα που κρύβεται στον ανακαινισμένο χώρο του ινστιτούτου mfdayspa.

  • Μηδενικός χρόνος αποθεραπείας
  • Ελαχιστοποίηση σημαδιών
  • Πιο γρήγορο 𝚡4 καθώς στοχεύονται περισσότερες περιοχές μαζί
  • Με νέα τεχνολογία και περισσότερα προγράμματα για να εξατομικεύεται ανά περίπτωση

Τα λιποκύτταρα αποβάλλονται με τη λεμφική κυκλοφορία κι εσείς απολαμβάνετε το νέο σας σώμα με:

  • Άμεση μείωση πόντων και λίπους 25% σε κάθε συνεδρία
  • Βελτιωμένη όψη της κυτταρίτιδας
  • Σιγουριά ότι δε θα δημιουργηθούν νέα λιποκύτταρα στο ίδιο σημείο

www.mfdayspa.gr