Διατηρήστε τα μαλλιά σας λαμπερά και υγιή στις διακοπές με 5+1 μυστικά

kalokairi-mallia-gunaika
ΤΡΙΤΗ, 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

Το καλοκαίρι και οι διακοπές είναι μια καλή εποχή για χαλαρό και φυσικό look κι όσο πιο προστατευμένα και υγιή είναι τα μαλλιά σας, τόσο λιγότερα θα χρειαστεί να κάνετε για τις καλοκαιρινές σας εμφανίσεις.

Φορέστε καπέλο
Χρησιμοποιήστε μαντίλι ή καπέλο κάθε φορά που βρίσκεστε στον ήλιο. Εκτός από στυλ, αυτή η πρακτική σας παρέχει επιπλέον προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία, ενώ βοηθά το τριχωτό της κεφαλής σας να διατηρήσει την υγρασία του. Κι επειδή το καλοκαίρι στις Κυκλάδες σημαίνει μελτέμια, ένα καπέλο μειώνει τη ζημιά που προκαλεί ο αέρας, ειδικά αν τα μαλλιά σας μπερδεύονται εύκολα.

Πιάστε τα μαλλιά σας χαλαρά
Προτιμήστε χαλαρά και άνετα πιασίματα μαλλιών το καλοκαίρι στις διακοπές, τα οποία βοηθούν στην προστασία τους από τον ήλιο. Μια ακατάστατη πλεξούδα ή ένα χαλαρό κοτσάκι είναι ό,τι πρέπει, καθώς τα σφιχτά χτενίσματα επειδή τείνουν να τραβούν και να φθείρουν τα μαλλιά κάνουν κακό.

Μην λούζεστε συχνά
Ξέρουμε ότι η πρώτη σας σκέψη είναι ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί, αφού μετά το μπάνιο στη θάλασσα, χρειάζεται να ξεβγάλετε το αλάτι. Το συχνό λούσιμο, όμως, αφαιρεί από το τριχωτό της κεφαλής σας τα φυσικά του έλαια, γεγονός που με τη σειρά του διεγείρει την πρόσθετη παραγωγή λιπαρότητας και σας κάνει να αισθάνεστε την ανάγκη να λουστείτε ακόμη περισσότερο. Δοκιμάστε να τα ξεπλύνετε στο ντους μετά από μια μέρα στην παραλία ή την πισίνα και δείτε αν έτσι θα απαλλαγείτε από κάποια επιπλέον λιπαρότητα. Χρησιμοποιήστε ένα σπιτικό ή φυσικό ξηρό σαμπουάν αντί για κανονικό, για να γλιτώσετε μερικά λουσίματα και δείτε τι δουλεύει καλύτερα για εσάς.

Αποφύγετε τη θερμότητα
Προσπαθήστε να στεγνώνετε τα μαλλιά σας όσο το δυνατόν λιγότερο. Λόγω του ότι είναι ήδη εκτεθειμένα σε σημαντική ποσότητα θερμότητας σε καθημερινή βάση το καλοκαίρι, και πιθανότατα θα στεγνώσουν γρήγορα στον αέρα ούτως ή άλλως, είναι μια καλή ευκαιρία να τους δώσετε ένα διάλειμμα από το πιστολάκι και το σίδερο και να τα αφήσετε au naturel αν μπορείτε. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, ότι ένα κομψό χτένισμα κάνει το φριζάρισμα να φαίνεται ακόμη περισσότερο.

Χαρίστε τους υγρασία
Φτιάξτε το δικό σας μείγμα με νερό, χυμό αλόης βέρα και λάδι αβοκάντο και κρατήστε το πρόχειρο για να ψεκάζετε όποτε χρειάζεστε λίγη υγρασία στα μαλλιά σας. Μια άλλη καλή επιλογή είναι το έλαιο αργκάν αναμεμειγμένο με νερό.

Προφυλάξτε τα από την πισίνα
Αν έχετε ξανθά μαλλιά που πρασινίζουν μετά από μια βουτιά στην πισίνα, δοκιμάστε να ξεπλύνετε τα βρεγμένα μαλλιά σας με 1⁄4 φλιτζάνι μηλόξυδο και 2 φλιτζάνια νερό για να απαλλαγείτε από τον αποχρωματισμό και τη θαμπάδα. Βοηθάει επίσης να βρέξετε τα μαλλιά σας πριν μπείτε στο νερό, γιατί τότε δεν θα απορροφήσουν τόσο χλώριο.