8 τρόποι να απολαύσετε πεπόνι αλλιώς

soupa-peponi
ΠΕΜΠΤΗ, 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

Με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, το πεπόνι είναι άκρως ενυδατικό και ιδανικό για το καλοκαίρι, πλούσιο σε λυκοπένιο, βιταμίνες Α και C και κάλιο. Δείτε πώς να τα αξιοποιήσετε και να τα απολαύσετε με πολλούς τρόπους τώρα που βρίσκονται στην εποχή τους.

Σε σαλάτες. Τα πεπόνια δεν είναι μόνο για τις φρουτοσαλάτες. Είναι ιδιαίτερα νόστιμα όταν συνδυάζονται με αλμυρά στοιχεία όπως ελιές ή φέτα. Προσθέστε τα σε πράσινη σαλάτα ή δοκιμάστε τα με θαλασσινά, όπως το καλαμάρι.

 Σε σουβλάκια. Περάστε κομμάτια πεπονιού, ντοματίνια και φέτα σε σουβλάκια και φτιάξτε μια βινεγκρέτ για ντιπ.

Σε τουρσί. Μην πετάξετε τη φλούδα πεπονιού, μπορείτε να την κάνετε τουρσί! Η σάρκα του πεπονιού μπορεί να γίνει πεντανόστιμη με ένα γρήγορο τουρσί, ειδικά μαζί με πλούσια πιάτα με κρέας. Κάντε την τουρσί σε σάλτσα σόγιας, ξίδι, ελαιόλαδο, τζίνζερ και λίγη ζάχαρη. Αφήστε να μαριναριστεί το πεπόνι όλη νύχτα και απολαύστε.

Στο κρασί. Δοκιμάστε να αναμείξετε πουρέ σάρκας πεπονιού με λίγο μοσχάτο και απολαύστε.

Στα κάρβουνα. Ψήστε πεπόνι στα κάρβουνα για να καραμελώσετε τα σάκχαρά του και, στη συνέχεια, σερβίρετέ το με προσούτο σε μια σαλάτα ή περιχύστε το με σιρόπι λάιμ για επιδόρπιο.

Σε κρύα σούπα. Φτιάξτε τέλεια σούπα πεπόνι, πολτοποιώντας πεπόνι και προσθέτοντας χυμό από 1 Lime, αλάτι 2 κ.γ. μπαλσάμικο και λίγο τζίντζερ.

Σε σάλσα. Κόψτε το πεπόνι σε μικρούς κύβους και ανακατέψτε το με χυμό λάιμ, κρεμμυδάκια, τσίλι και μυρωδικά για μια σάλτσα που ταιριάζει τέλεια με οστρακοειδή.

Σε επιδόρπια. Φτιάξτε πουρέ πεπονιού με τη σάρκα του και καταψύξτε το σε ξυλάκια.