7 συμβουλές από την Sky Optic για σωστή συντήρηση γυαλιών

gualia
ΤΡΙΤΗ, 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

Η σωστή συντήρηση των γυαλιών, είτε πρόκειται για συνταγογραφούμενα είτε για γυαλιά ηλίου, μπορεί να παρατείνει τη μακροζωία τους και να εξασφαλίσει τη βέλτιστη χρήση με τα χρόνια.

Σε αυτό το άρθρο, οι ειδικοί στο οπτικό κέντρο Sky Optic θα μοιραστούν μερικές συμβουλές για τη σωστή συντήρησή τους.

Πώς να συντηρείτε και να αποθηκεύετε τα γυαλιά σας;

Δεν είναι απλώς ένα αξεσουάρ, αλλά ένα σημαντικό αξεσουάρ, χωρίς το οποίο πολλοί από εμάς δεν θα μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε στις καθημερινές μας υποχρεώσεις. Επομένως, είναι απαραίτητο να τα φροντίζετε σωστά. Ακολουθούν επτά βασικές συμβουλές για τη σωστή συντήρησή τους:

Υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες

Μην τα αφήνετε σε εξαιρετικά ζεστά ή κρύα μέρη. Αυτό μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του γυαλιού και του πλαισίου. Και αν εκτεθούν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στο άμεσο ηλιακό φως, υπάρχει πιθανότητα να καταστραφεί η επίστρωση του γυαλιού.

Καθάρισμα

Αποφύγετε τα σκληρά απορρυπαντικά, καθώς τα χημικά μπορεί να καταστρέψουν την επίστρωση γυαλιού. Επίσης, μην χρησιμοποιείτε κανονικά κουρέλια ή χαρτοπετσέτες γιατί αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα γρατσουνιές. Καθαρίζετε τακτικά χρησιμοποιώντας ειδικά μαντηλάκια γυαλιών ή μαντηλάκια μικροϊνών. Είναι ιδανικά για τον καθαρισμό του γυαλιού χωρίς να το γρατσουνίζετε.

Τοποθέτηση

Μην τα τοποθετείτε με την όψη προς τα κάτω. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε γρατσουνιές στα γυαλιά και φθορά στο πλαίσιο, συμβουλεύει ο οπτικός.

Κανονισμός λειτουργίας

Εάν ο σκελετός αρχίσει να χαλαρώνει ή τα γυαλιά δεν ταιριάζουν καλά στο πρόσωπό σας, επισκεφτείτε έναν οπτικό για να τα προσαρμόσετε. Μην επιχειρήσετε να το κάνετε μόνοι σας γιατί υπάρχει κίνδυνος να τα καταστρέψετε ή να τα σπάσετε.

Επαφή με νερό

Αποφύγετε την άμεση επαφή με αλμυρό νερό. Μετά την παραλία, τα ξεπλένετε πάντα με γλυκό νερό.

Αποθήκευση

Δώστε τους την προστασία που χρειάζονται αποθηκεύοντάς τα σε σκληρή θήκη όταν δεν χρησιμοποιούνται. Αυτό θα τα προστατεύσει από κραδασμούς και σκόνη. Επίσης, η σωστή αποθήκευση θα αποτρέψει το σπάσιμο, τη φθορά και τη φθορά.

Σωστή φθορά

Αποφύγετε να τα φοράτε στο κεφάλι σας γιατί υπάρχει πιθανότητα παραμόρφωσης του πλαισίου. Η συντήρηση των γυαλιών σας όπως συνιστάται δεν απαιτεί πολύ χρόνο ή προσπάθεια, αλλά είναι το κλειδί για την υγεία των ματιών μας.

Γιατί είναι τόσο σημαντική η σωστή συντήρηση των γυαλιών;

Η σωστή συντήρηση συχνά υποτιμάται ή παραβλέπεται, γεγονός που είναι ένα σημαντικό λάθος που κάνουν οι χρήστες. Είναι σημαντικό γιατί διασφαλίζει ότι θα λειτουργούν βέλτιστα χωρίς να απαιτείται συχνή αντικατάσταση και θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι δεν είναι φθηνή επένδυση. Επιπλέον, η ακατάλληλη φροντίδα οδηγεί συχνά σε δυσφορία κατά τη χρήση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητα σημάδια ή τραυματισμούς στη μύτη και τα αυτιά. Κάθε κατάστημα γυαλιών οράσεως θα πρέπει να μπορεί να σας προσφέρει πρόσθετα προϊόντα συντήρησης, ώστε να διατηρούν τη λειτουργικότητα, την αντοχή και την ομορφιά τους.