Πόσο κακό κάνει το θαλασσινό νερό στα μαλλιά μας;
Τίποτα δεν συγκρίνεται με τα καλοκαιρινά μακροβούτια στη θάλασσα και την αλμύρα στον νησιώτικο αέρα. Τι, όμως, μπορεί να σημαίνει για τα μαλλιά μας όλο αυτό και τι μπορούμε να προσέξουμε;
Όσο κι αν θα θέλαμε να γλιτώσουμε μερικά λουσίματα ή να διατηρήσουμε ένα ωραίο χτένισμα και την επόμενη ημέρα, τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει την ανάγκη μας για μακροβούτια στη θάλασσα που θα μας δροσίσουν από την κορυφή ως τα νύχια, ειδικά με τις θερμοκρασίες που επικρατούν φέτος. Το αλμυρό νερό, ωστόσο, έχει και τα μειονεκτήματά του.
Είναι το θαλασσινό νερό κακό για τα μαλλιά σας; Τελικά πόσο συχνά πρέπει να λουζόμαστε;
Εν ολίγοις: ναι, σε ένα βαθμό είναι. Τόσο το θαλασσινό νερό όσο και το χλώριο διογκώνουν την επιφάνεια στο εξωτερικό στρώμα της τρίχας, καθιστώντας την ευάλωτη στη φθορά, συν του ότι αφαιρείται η υγρασία της. Αυτό με τη σειρά του κάνει τα μαλλιά πιο μπερδεμένα, ξεθωριάζει το χρώμα και ερεθίζει το τριχωτό της κεφαλής.
Δείτε ακόμα
Χρειάζεται μια ρουτίνα περιποίησης, με λούσιμο δυο «χεριών» με σαμπουάν κι ένα θρεπτικό leave-in conditioner ή μια θεραπεία μαλλιών. Το πρώτο χέρι θα απομακρύνει το αλάτι, τη ρύπανση, τα συσσωρευμένα προϊόντα και το σμήγμα και το δεύτερο θα επιτρέψει στα μαλλιά σας να αποκομίσουν τα οφέλη από το καθαριστικό σας.
Αναζητήστε συστατικά που είναι γνωστό ότι θρέφουν και επανορθώνουν, όπως πλούσια σε θρεπτικά συστατικά έλαια, τύπου έλαιο ηλιόσπορου. Το καστορέλαιο είναι επίσης ένα απίστευτα θρεπτικό έλαιο με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε και ωμέγα 6 και 9, τα οποία είναι γνωστό ότι αναπληρώνουν τα επίπεδα υγρασίας.
Η εφαρμογή ενός προϊόντος φραγμού πριν μπείτε στο νερό είναι επίσης μια καλή ιδέα. Εφαρμόστε μια μάσκα μαλλιών που περιέχει SPF, απλώστε στα μαλλιά και αφήστε τα βρεγμένα. Αν έχετε μακρύτερα μαλλιά, μπορείτε να τα πιάσετε κότσο, σχηματίζοντας έτσι ένα προστατευτικό φράγμα γύρω από κάθε τούφα, αποτρέποντας την απώλεια υγρασίας, ελαχιστοποιώντας την εισροή και προκαλώντας τελικά λιγότερη ζημιά.