Τι πρέπει να προσέξετε στις τροφές που θα φάτε πριν το μπάνιο

mpanana-mpol
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 02 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024

Κάνοντας τις σωστές επιλογές πριν το μπάνιο, θα έχετε ενέργεια χωρίς φούσκωμα και δυσφορία.

Το τελευταίο πράγμα που θέλει κάποιος στην παραλία, ειδικά αν έχει κοπιάσει για ένα σώμα όπως το επιθυμεί, είναι να νιώσει πρήξιμο και φούσκωμα πριν το μπάνιο. Δυστυχώς, όμως, πολλές τροφές που μπορεί να καταναλώσουμε πριν τα μακροβούτια μας, μπορεί να μας το προκαλέσουν, χαλώντας ταυτόχρονα τόσο τη σιλουέτα όσο και τη διάθεσή μας.

 Το να παραμείνετε όλη την ημέρα νηστικοί δεν είναι λύση, καθώς ο ήλιος, το κολύμπι, η ζέστη θα σας εξαντλήσουν και χρειάζεστε ενέργεια και ισορροπία. Οι επιλογές είναι ελαφριά γεύματα, που πρέπει να καταναλωθούν τουλάχιστον μία ώρα πριν το κολύμπι και μας εξασφαλίζουν μια συνεχή παροχή ενέργειας.

Ποιες είναι οι κατάλληλες τροφές για να μην «φουσκώσετε»
Προτιμήστε τροφές πλούσιες σε κάλιο, όπως μπανάνες, κολοκύθια και γλυκοπατάτες, αποξηραμένα βερίκοκα, αβοκάντο για να σας βοηθήσουν να αποβάλλετε το περιττό νερό και να μειώσετε το φούσκωμα. Με την ίδια λογική, αποφύγετε το αλκοόλ, τα αναψυκτικά, τα πλούσια σε φυτικές ίνες λαχανικά και τις τροφές με σιτάρι πριν από την παραλία για να αποφύγετε την κατακράτηση υγρών και την παραγωγή αερίων.

Bonus tip: Μην ξεχνάτε ποτέ να πίνετε αρκετό νερό μέσα στην ημέρα, ειδικά αν κολυμπάτε ή κάνετε σπορ στη θάλασσα.