Τι μπορούμε να φάμε αντί για παγωτό;
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024
Ο Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Γιώργος Μίλεσης, μας δίνει τις εναλλακτικές.
Καλοκαίρι σημαίνει –μαζί με διακοπές και θάλασσα- και παγωτό και σίγουρα αυτό δεν μπορούμε να το προσπεράσουμε, ειδικά με τις υψηλές θερμοκρασίες που κυριάρχησαν φέτος. Από την άλλη, όσο απολαυστικά είναι, αλλά τόσο μας επιβαρύνουν καθώς περιέχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης και κρέμας γάλακτος, που σημαίνει ότι δεν είναι για καθημερινή κατανάλωση.
Πώς να φτιάξετε σπιτικό υγιεινό παγωτό χωρίς ζάχαρη Πώς, λοιπόν, μπορούμε να απολαμβάνουμε παγωτό πιο συχνά, αλλά με πιο υγιεινή χροιά; Ο Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Γιώργος Μίλεσης, προτείνει:[CREDITS]Δείτε ακόμα
- Παγωτό μπανάνα-φράουλα, με πουρέ μπανάνας και κομμάτια φράουλας, στο οποίο μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς.
- Παγωτό σοκολάτα-μπανάνα, με κομμάτια μπανάνας βουτηγμένα σε σοκολάτα.
- Σπιτικό παγωμένο γιαούρτι με μέλι, εκχύλισμα βανίλιας, ξηρούς καρπούς και κομμάτια φρούτων
- Γρανίτα από χυμό φρούτων, λεμόνι και λίγη ζάχαρη.
Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ.
Γιώργος Μίλεσης MSc Κλινικός Διαιτολόγος
[email protected]
www.milessis.gr
FB page: milessisgeorge