Τι βάζει στο πιάτο της η Τζένιφερ Λόπεζ και μένει νέα για πάντα;

Jennifer-lopez
ΤΡΙΤΗ, 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024

Η διάσημη σταρ έχει τα γονίδια με το μέρος της, αλλά προσπαθεί κι αυτή με πολλή γυμναστική, χορό και διατροφή, ώστε να διατηρεί τη νεότητα στο πρόσωπο και το σώμα της.

Η φυσική ομορφιά των σταρ πίσω από το μακιγιάζ και τα φώτα ίσως και να μην απέχει τόσο από αυτή των... κοινών θνητών, αν υπάρχει ένας ισορροπημένος τρόπος ζωής και διατροφής. Τα γονίδια πάντα βοηθούν, οι θεραπείες στα ινστιτούτα που είναι ρουτίνα για τους celebrities παίζουν το ρόλο τους, αλλά τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο από μια ηλικία κι έπειτα, χωρίς την προσοχή στη διατροφή.

 Η Τζένιφερ Λόπεζ, συγκεκριμένα, εκτός από έντονη γυμναστική με κοιλιακούς, βάρη και χορό, ακολουθεί και κάποιες αρχές στη διατροφή της, για να διατηρεί την ομορφιά και τη νεότητα που της χαρίζουν απλόχερα τα γονίδιά της.

Όπως έχει πει η ίδια σε συνεντεύξεις της, προτιμά τα βιολογικά προϊόντα, την πρωτεΐνη καλής ποιότητας και γενικότερα τροφές που έχουν υψηλή πυκνότητα σε θρεπτικά συστατικά. Πίνει πολύ νερό και αποφεύγει εδώ και χρόνια την καφεΐνη, ενώ όσον αφορά το αλκοόλ, το προτιμά μόνο σε κοινωνικές περιστάσεις με μέτρο.

Αποφεύγει τις επεξεργασμένες τροφές, προτιμώντας τις ολόκληρες, ενώ οι κύριες πηγές πρωτεΐνης της είναι τα ασπράδια αυγών, η γαλοπούλα, το στήθος κοτόπουλου και το προσεγμένο μοσχαρίσιο κρέας. Η J.Lo τρώει επίσης ψάρια για πρωτεΐνη, ενώ επιτρέπει στον εαυτό της μια χούφτα ξηρούς καρπούς κάθε μέρα για τα καλά τους λιπαρά.

Γεμίζει το πιάτο της με λαχανικά, κυρίως πράσινα φυλλώδη, ωστόσο έχει και μια αδυναμία στα ζυμαρικά, τα οποία καταναλώνει με μέτρο. Αποφεύγει το καλαμπόκι και τα καρότα λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε σάκχαρα, αλλά όταν δεν ακολουθεί κάποια αυστηρή δίαιτα, περιλαμβάνει σύνθετους υδατάνθρακες στα γεύματα. Μερικές από τις αγαπημένες της τροφές είναι οι γλυκοπατάτες, το καστανό ρύζι, η κινόα, η βρώμη και το ψωμί ρυζιού.

Στα εστιατόρια προσπαθεί να ακολουθεί το ίδιο ισορροπημένο μοτίβο, επιλέγοντας σαλάτες και ψάρι με λαχανικά.

Σε μια τυπική μέρα, το πρωινό της περιλαμβάνει smoothie με σκόνη πρωτεΐνης, φράουλες, μούρα, γιαούρτι, κανέλα, μέλι, πάγο και χυμό λεμονιού, ενώ για μεσημεριανό πολύ συχνά προτιμά σαλάτα με σολομό και διάφορα λαχανικά, όπως μπρόκολο, κολοκυθάκια κ.ο.κ. Τα σνακ της αποτελούνται κυρίως από φρούτα και λαχανικά, ενώ το βραδινό της είναι κάποιο είδος πρωτεΐνης μαζί με κινόα ή με λαχανικά.