Οι celebrities που «αγκαλιάζουν» τα γκρίζα τους μαλλιά

sarahJessicaparker
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024

Η τάση τα τελευταία χρόνια όλο και δυναμώνει, με πολλές γυναίκες να επιλέγουν να αφήσουν τα μαλλιά τους φυσικά, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι η γκρίζα ρίζα θα καλύψει εν τέλει όλο τους το κεφάλι -ακόμη κι αν είναι σταρ του Χόλιγουντ.

Βαφή κάθε μήνα (στην καλύτερη), ρίζα που ξεπροβάλλει κάθε δύο εβδομάδες, χρόνος, έξοδα… Η βαφή των μαλλιών και η συνέπεια σε ένα ομοιόμορφο χρώμα δεν είναι εύκολη υπόθεση, πόσο μάλλον όταν η ρίζα παίρνει γκρίζες διαστάσεις και φεγγίζει πολύ πιο εύκολα. Είναι θέμα πρακτικό; Είναι άλλο ένα trend; Μάλλον υπάρχει μια δόση και από τα δύο. Γι’ αυτό και βλέπουμε ολοένα και περισσότερες γυναίκες, ακόμη και λίγο μετά τα 30, να αφήνουν ελεύθερα τα γκρίζα τους μαλλιά δημιουργώντας ένα διαφορετικό στυλ: το φυσικό τους.

Ταυτόχρονα, ειδικά μετά την πανδημία που ενδεχομένως έπαιξε τον ρόλο της, πολλές celebrities ακολουθούν τον ίδιο δρόμο, «αγκαλιάζοντας» την ηλικία τους με αυτό τον τρόπο και δίνοντας μια cool χροιά στο μαλλί που τα προηγούμενα χρόνια ούτε που θα φανταζόμασταν ότι θα αποτελέσει τάση. «Βλέπουμε το γκριζάρισμα σε διάφορα μέσα ενημέρωσης, με διασημότητες, influencers, ακόμα και μεγάλες παραδοσιακές μάρκες να κάνουν ήρωες και να παρουσιάζουν στις καμπάνιες τους γυναίκες με γκρίζα μαλλιά», όπως αναφέρει η Sonsoles Gonzalez δημιουργός της σειράς περιποίησης μαλλιών Better Not Younger. Η ίδια προσθέτει «Νομίζω ότι οι γυναίκες σήμερα όλο και περισσότερο φιλοδοξούν να ξεφύγουν από τα παραδοσιακά στερεότυπα, θέλοντας να ζήσουν τη ζωή με τους δικούς τους όρους και όχι να συμμορφωθούν με τις παραδοσιακές κοινωνικές προσδοκίες». Ποιες celebrities ταυτίζονται με αυτό;

Αndie MacDowell
Η ηθοποιός Andie MacDowell έχει αγαπήσει τα γκρίζα μαλλιά της από το 2021, φέρνοντας μια νέα αίσθηση ενδυνάμωσης στο να γερνάει όμορφα. Και δεν είναι μόνη της.

Diane Κeaton
Αν επιλέξετε να απογειώσετε τα γκρίζα μαλλιά σας όπως η Diane Keaton, είναι σημαντικό να προσαρμόσετε τον τρόπο με τον οποίο τα φροντίζετε - άλλωστε, τα γκρίζα μαλλιά μπορεί να είναι πιο «σκληρά», ξηρά και πορώδη από τα παραδοσιακά χρώματα μαλλιών. Μπορεί επίσης να πάρουν χρωστικές ουσίες από το περιβάλλον, με αποτέλεσμα να γίνονται ορειχάλκινα ή ακόμα και ελαφρώς κίτρινα. Για να φροντίσετε τα γκρίζα μαλλιά σας, είναι σημαντικό να εξισορροπήσετε τη θρέψη και την τόνωση του χρώματος.

Salma Ηayek
Η Salma Hayek δεν έχει καμία συστολή στο να επιδεικνύει τα γκρίζα μαλλιά της στο Instagram μαζί με τα στιγμιότυπα του μπικίνι της και τις αμακιγιάριστες selfies της. Είναι μια αναζωογονητική άποψη για τη γήρανση που δεν περνάει απαρατήρητη, με τη βιομηχανία ομορφιάς και μόδας να αγκαλιάζει όλο και περισσότερο την ποικιλομορφία στην εμφάνιση.

Jodie Foster
Η Jοdie Foster έχει δώσει ένα αριστοτεχνικό αποτέλεσμα στην ανάμειξη του ξανθού με τις γκρίζες τούφες που πλαισιώνουν το πρόσωπό της, συστήνοντας έναν πολύ καλό τρόπο για να μεταβείτε από την κάλυψη του γκρι και να αφήσετε τα μαλλιά να μεγαλώσουν φυσικά.

Μeryl Streep
Η μετάβαση της Meryl Streep στα λευκά μαλλιά ήταν περισσότερο μαραθώνιος παρά σπριντ. Αυτό που προηγουμένως ήταν ένας αριστοτεχνικός συνδυασμός μελαχρινών, ξανθών και ασημένιων γκρίζων αποχρώσεων, φαίνεται τώρα να είναι ένα πλήρες δροσερό λευκό-γκρι και είμαστε μεγάλοι θαυμαστές της «παγωμένης» απόχρωσης της σταρ.

Sarah Jessica Parker
Η διάσημη ηθοποιός έχει ακούσει πολλά τα τελευταία χρόνια για τα γκρι της μαλλιά και τις ρυτίδες της. Τι έκανε η ίδια; Απλώς «αγκάλιασε» τα γκρίζα της μαλλιά, «μπερδεύοντάς τα μαζί με την χαρακτηριστική ξανθιά απόχρωση και τα πιο σκούρα τονικά κομμάτια, δημιουργώντας μια όμορφη διάσταση και αντίθεση. Το κλειδί για να φαίνονται λιγότερο αυστηρές και πιο φυσικές αυτές οι γκρίζες αποχρώσεις είναι η χρήση μιας σειράς αποχρώσεων, συμπεριλαμβανομένης μιας εξαιρετικά ελαφριάς ξανθιάς απόχρωσης που αναμειγνύεται μαζί με τα λευκά μαλλιά, όπως αναφέρει η επαγγελματίας hairstylist, Mai Hernandez.