Τι τζιν θα φορέσουμε φέτος;

stradivarius-denim
ΤΕΤΑΡΤΗ, 04 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024

Μπαίνουμε σε mood φθινοπώρου με τις νέες συλλογές denim που μας προτείνει η Stardivarius.

Το denim δεν είναι απλώς μια τάση, είναι σύμβολο του στυλ που έχει εξελιχθεί σε διαχρονικό είδωλο και αποτελεί κεντρικό ύφασμα στις συλλογές της Stradivarius.
      

Αυτή τη σεζόν, επιλεγμένα τζιν της Stradivarius διαθέτουν μια ξεχωριστή ετικέτα με το γράμμα "D" στο πίσω μέρος. Το γράμμα αυτό είναι σύμβολο της αυθεντικότητας και της ευελιξίας του denim, προσκαλώντας σας να ανακαλύψετε την εξέλιξή του μέσα από τις δεκαετίες.

Τη δεκαετία του '70 κυριαρχούσαν τα ψηλόμεσα τζιν με στενή μέση και φαρδιά μπατζάκια. Από αυτή την εποχή, ξεχωρίζει το μοντέλο D71 Wide Flare με τη φαρδιά, θηλυκή γραμμή του και τη στενή μέση. Το D72 Bootcut προσφέρει μεσαίο ύψος και ελαφριά καμπάνα, το D74 Flare Slit σμιλεύει τη σιλουέτα, το D76 Flare Jegging είναι κατασκευασμένο από ελαστικό ύφασμα, το D77 Minimal Pockets έχει κομψό ύφος, και τέλος, το D78 Cropped Flare διαθέτει καμπάνα με ψηλή μέση και μήκος μέχρι τον αστράγαλο.

Τη δεκαετία του '80, τα τζιν με ξεθωριασμένο εφέ, διαφορετικές πλύσεις και oversized γραμμές έγιναν η απόλυτη τάση. Η Stradivarius εμπνεύστηκε από αυτή την περίοδο για να σχεδιάσει το D82 Balloon Fit, ένα παντελόνι με χαμηλή μέση και φαρδιά, καμπυλωτή γραμμή.

Τη δεκαετία του '90, τα τζιν με ίσια γραμμή κατέκτησαν την αγορά, καθώς το denim απέκτησε μια πιο αστική ταυτότητα. Η Stradivarius παρουσιάζει το μοντέλο D92 Straight Wide με ευέλικτη εφαρμογή, φαρδύ κόψιμο και μεσαίο ύψος, το D96 Straight Cropped, ένα βασικό κομμάτι της γκαρνταρόμπας, το D98 Straight με στενή εφαρμογή στα πόδια και τη μέση, που έχει γίνει viral στα κοινωνικά δίκτυα και το D99 Wide Straight Loose με χαμηλή μέση και skater αισθητική.

Τη δεκαετία του 2000, η streetwear αισθητική κυριάρχησε, με τζιν που διακρίνονταν για τα κεντήματα, τις διακοσμητικές λεπτομέρειες και τα εφαρμοστά κοψίματα. Η Stradivarius αποτίνει φόρο τιμής σε αυτή την εποχή με το μοντέλο D04 Flare Low, που διαθέτει χαμηλή μέση και ελαστικό ύφασμα.

...