Τα basics του φθινοπώρου στην ομορφιά

gunaika-fthinoporo-omorfia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 09 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024

Έντονα φρύδια και βλεφαρίδες, δυνατά eyeliner και σκούρα χρώματα στα χείλη θα δούμε και φέτος το φθινόπωρο, μεταξύ άλλων.

Κάθε εποχή μας εμπνέει για διαφορετικό beauty routine, με αλλαγές στα χρώματα και τις τάσεις. Κι εκεί που το καλοκαίρι ίσως να ασχολούμασταν ελάχιστα με το μακιγιάζ, λόγω ζέστης και μαυρίσματος, σταδιακά μπαίνουμε σε άλλο mood, με ένταση και φθινοπωρινές αποχρώσεις.

Στις σκιές ματιών σκεφτείτε βαθιές μπορντό, χάλκινες και χρυσές αποχρώσεις για να δημιουργήσετε μια ζεστή, αισθησιακή εμφάνιση. Τα smokey eyes επιστρέφουν, αλλά με πιο απαλές άκρες και πιο ομαλά τελειώματα.

Οι μεταλλικές σκιές ματιών και τα lip glosses με υψηλή λάμψη είναι σημαντική τάση αυτή τη σεζόν. Η ιδέα είναι να υπάρχουν ένα ή δύο χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν, όπως μεταλλικά μάτια συνδυασμένα με γυαλιστερά nude χείλη. Η χρήση των μεταλλικών εκτείνεται και σε highlights στα μάγουλα και ακόμη και στα νύχια.

 Τα χείλη θέλουν σκούρα, πλούσια χρώματα όπως δαμασκηνί και καμμένο πορτοκαλί. Τα γυαλιστερά φινιρίσματα προσθέτουν διάσταση και λάμψη, αποχαιρετώντας τα ματ χείλη προηγούμενων χρόνων.

Τα ρουζ θα κινηθούν σε αποχρώσεις τερακότα και τριανταφυλλί σε συνδυασμό με bronzer σε ζεστούς τόνους, για μια ηλιοκαμένη και σμιλεμένη εμφάνιση.

Τα eyeliner γίνονται πιο τολμηρά. Από επιμηκυμένα φτερωτά liners μέχρι μοναδικά γεωμετρικά σχήματα, υπάρχει μια τάση για πειραματισμό με το eyeliner για να δημιουργηθούν εντυπωσιακά look ματιών. Χρώματα όπως σμαραγδί πράσινο, μπλε και μεταλλικό ασημί είναι δημοφιλείς επιλογές.

Προσοχή στο δέρμα
Η έμφαση και φέτος δίνεται στο υγιές, λαμπερό δέρμα. Το μακιγιάζ που βασίζεται στην περιποίηση της επιδερμίδας, όπως ενυδατικές κρέμες με χρώμα και skin tints, χρησιμοποιείται για να παρέχει διαφανή κάλυψη, ενώ αφήνει το φυσικό δέρμα να φαίνεται. Το look «χωρίς μακιγιάζ» εξελίσσεται με ένα δροσερό φινίρισμα, που επιτυγχάνεται με προϊόντα όπως λαμπερά primers, ενυδατικά σπρέι σταθεροποίησης και κρεμώδη highlighters.

Φρύδια και βλεφαρίδες με ένταση
Τα έντονα, φουντωτά φρύδια συνεχίζουν να είναι τάση. Για τις βλεφαρίδες, ο όγκος και το μήκος είναι το κλειδί. Οι έγχρωμες μάσκαρες, ειδικά σε αποχρώσεις του μπλε, του πράσινου και του μπορντό, θα προσθέσουν στις βλεφαρίδες σας μια παιχνιδιάρικη πινελιά.

Μονοχρωματικό μακιγιάζ
Ένα μονοχρωματικό look, όπου μία απόχρωση χρησιμοποιείται σε μάτια, μάγουλα και χείλη, είναι τάση. Αυτή η σεζόν επικεντρώνεται σε γήινους τόνους όπως το ροδακινί, το απαλό καφέ και τα απαλό ροζ για μια συνεκτική και αβίαστη εμφάνιση.

Επιστροφή στο wet look
Η τάση "wet look" μαλλιών περιλαμβάνει τη χρήση ζελέ, λαδιών και ορών για να επιτευχθεί μια λεία, με υψηλή λάμψη εμφάνιση, ιδανική για μια βραδινή έξοδο.

Το grunge επιστρέφει
Η αισθητική του grunge από τη δεκαετία του '90 κάνει μια επιστροφή με μια σύγχρονη πινελιά. Αυτό περιλαμβάνει μουτζουρωμένα eyeliner, βελούδινα χείλη σε βαθείς τόνους και ακατάστατα μαλλιά. Σκεφτείτε το ως μια πιο καλοδουλεμένη προσέγγιση στο grunge.