Φτιάξτε τη δική σας μαρμελάδα ροδάκινο χωρίς ζάχαρη με μια πανεύκολη συνταγή

marmelada-rodakino
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024

Αξιοποιήστε τα ροδάκινα που σας έχουν απομείνει και φτιάξτε την πιο αρωματική μαρμελάδα χωρίς ίχνος ζάχαρης.

Η Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Αλιόνα Στράτουλατ, μοιράζεται τη συνταγή που σας έλειπε για να φτιάξετε σπιτική μαρμελάδα ροδάκινο, με υπέροχη γεύση και άρωμα και χωρίς ζάχαρη.

Υλικά
500 γρ. ώριμα ροδάκινο 
Χυμό από 1 πορτοκάλι 
Ξύσμα πορτοκαλιού (1/2 πορτοκάλι)
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 
2 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση
Κόβουμε τα 500γρ. ροδάκινα σε πολύ μικρά κομμάτια μαζί με την φλούδα -αν θέλετε μπορείτε να τα ξεφλουδίσετε.
Βάζουμε τα ροδάκινα σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας και χυμό από 1 πορτοκάλι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα ροδάκινα.

Προσθέτουμε ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι και 2 κουταλιές της σούπας μέλι και ανακατεύουμε καλά. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε την μαρμελάδα να κρυώσει.

Tip: Η φλούδα από τα ροδάκινα προσθέτει μια ακόμα πιο ωραία γεύση στην μαρμελάδα.

Μπορείτε να διατηρήσετε την μαρμελάδα ροδάκινο στο ψυγείο σε ένα γυάλινο βάζο για μία με δύο εβδομάδες και στην κατάψυξη για 1-2 μήνες. 

Αλιόνα Στράτουλατ
Διαιτολόγος Διατροφολόγος
www.diatrofi.gr