Το μυστικό που θα κάνει τα μπιφτέκια σας ακόμη πιο νόστιμα

mpiftekia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024

Χαρίστε στα μπιφτέκια σας πικάντικη χροιά, προσθέτοντας στον κιμά σας ένα «μυστικό» υλικό που έχει και οφέλη.

Αν σας αρέσουν οι πιο πικάντικες γεύσεις, την επόμενη φορά που θα πλάσετε μπιφτέκια, προσθέστε τους λίγο μπούκοβο. Το μπούκοβο στην ουσία είναι αποξηραμένες νιφάδες καυτερής πιπεριάς με ορισμένα οφέλη για την υγεία χάρη στην περιεκτικότητά του σε καψαϊκίνη, την ένωση που δίνει την καυτερή γεύση στις πιπεριές.

Η καψαϊκίνη μπορεί να αυξήσει προσωρινά τον μεταβολικό ρυθμό, βοηθώντας έτσι στην καύση περισσότερων θερμίδων, ενώ μπορεί να βοηθήσει στην έκκριση των πεπτικών υγρών και στη βελτίωση της πέψης. Προάγει την καλύτερη ροή του αίματος και βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και γενικότερα το μπούκοβο περιέχει αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στην προστασία των κυττάρων από οξειδωτικές βλάβες.

Δοκιμάστε, λοιπόν, την παρακάτω εύκολη και πικάντικη συνταγή.

Θα χρειαστείτε:

  • 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή από κοτόπουλο για πιο ελαφριά μπιφτέκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές της σούπας ψωμί τριμμένο (ή φρυγανιά)
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπούκοβο (ή ανάλογα με το πόσο πικάντικο θέλετε)
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το ψήσιμο

Εκτέλεση
Ανακατέψτε τον κιμά με το κρεμμύδι, το αυγό, το ψωμί τριμμένο και το γάλα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το μπούκοβο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώστε καλά το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Πλάστε τα μπιφτέκια στο επιθυμητό μέγεθος και αφήστε τα να ξεκουραστούν στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά.

Ψήστε τα μπιφτέκια σε προθερμασμένο φούρνο με λίγο ελαιόλαδο σε λαδόκολλα μέχρι να ψηθούν καλά και να πάρουν ωραίο χρώμα.