Τι είναι το glass skin που ξεκίνησε από την Νότια Κορέα κι έχει γίνει τάση;

gunaika-omorfia-glass-skin-derma
ΠΕΜΠΤΗ, 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024

Δέρμα διάφανο σαν το γυαλί επιτάσσει το glass skin trend που έρχεται από μακριά και μπορεί να επιτευχθεί και σε γυναίκες που δεν έχουν ασιατικό DNA.

Στα social media με beauty content, τα hashtags #glassskin και #glassskingoals εμφανίζονται αρκετά συχνά, με χρήστες και influencers να δημοσιεύουν tutorials, προϊόντα, και προσωπικές τους εμπειρίες. Για τι ακριβώς, όμως, μιλούν;

Δέρμα σαν γυαλί που δεν ραγίζει
Το glass skin είναι μια δημοφιλής τάση ομορφιάς που έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως, έχοντας σημείο εκκίνησης τη Νότια Κορέα. Στόχος της είναι η επίτευξη δέρματος που φαίνεται λείο, καθαρό, φωτεινό και σχεδόν διαφανές, όπως το γυαλί. Το αποτέλεσμα είναι μια λαμπερή και ενυδατωμένη επιδερμίδα που φαίνεται φυσικά αψεγάδιαστη.

 Το πιο σημαντικό βήμα για το glass skin είναι η βαθιά ενυδάτωση. Αυτό περιλαμβάνει την εφαρμογή πολλαπλών στρώσεων προϊόντων, όπως οροί, ενυδατικές κρέμες και προϊόντα με υαλουρονικό οξύ. Σίγουρα, όμως, η περιποίηση περιλαμβάνει πολλά ακόμη βήματα, όπως:

Απολέπιση: Η τακτική αλλά ήπια απολέπιση βοηθάει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, επιτρέποντας την καλύτερη υφή και τη φωτεινότητα.

Καθαρισμός: Ο διπλός καθαρισμός (πρώτα με προϊόν με βάση το λάδι και μετά με προϊόν με βάση το νερό) είναι κεντρικό βήμα για τον καθαρισμό του δέρματος χωρίς να το αφυδατώνει.

Οροί και Essences: Αυτά τα προϊόντα παρέχουν στοχευμένη φροντίδα για συγκεκριμένα ζητήματα του δέρματος, όπως οι δυσχρωμίες και η θαμπάδα.

Αντηλιακή Προστασία: Το αντηλιακό είναι απαραίτητο για την προστασία του δέρματος από τη βλαβερή ακτινοβολία UV.

Ανάλαφρες στρώσεις περιποίησης: Αντί για βαριές κρέμες, η τάση αυτή επικεντρώνεται στην εφαρμογή λεπτών στρώσεων προϊόντων για ενυδάτωση και λάμψη.

Δημοφιλή συστατικά για τη glass skin περιλαμβάνουν η νιασιναμίδη, τη βιταμίνη C και το έκκριμα σαλιγκαριού.

Πώς είναι μια τυπική ρουτίνα για glass skin

Διπλός καθαρισμός (Double Cleansing)
Βήμα 1:
Ξεκινήστε με ένα λάδι καθαρισμού (cleansing oil) για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ, τα έλαια και τους ρύπους. Αν έχετε λιπαρό δέρμα, συμβουλευτείτε ειδικό.
Βήμα 2: Χρησιμοποιήστε στη συνέχεια ένα καθαριστικό με βάση το νερό (water-based cleanser) για να καθαρίσετε το δέρμα σε βάθος.

Απολέπιση (Exfoliation)
Η απολέπιση 2-3 φορές την εβδομάδα με προϊόντα που περιέχουν AHA/BHA βοηθά στην αφαίρεση των νεκρών κυττάρων και στην ενίσχυση της λάμψης του δέρματος.

Εφαρμογή Toner
Ένα ενυδατικό τόνερ θα προετοιμάσει το δέρμα σας για να δεχθεί καλύτερα τα επόμενα προϊόντα.

Essence
Τα essences είναι πιο ανάλαφρα από τους ορούς και προσφέρουν έντονη ενυδάτωση, ενώ βοηθούν στην απορρόφηση των επόμενων προϊόντων και στην ενίσχυση της λάμψης.

Ορός (Serum)
Χρησιμοποιήστε έναν ενυδατικό ορό με υαλουρονικό οξύ ή βιταμίνη C για επιπλέον ενυδάτωση και φωτεινότητα.

Ενυδατική κρέμα
Επίλεξε μια ελαφριά, αλλά βαθιά ενυδατική κρέμα που «κλειδώνει» τα ενυδατικά στοιχεία στο δέρμα.

Αντηλιακή προστασία
Η καθημερινή χρήση αντηλιακού είναι απαραίτητη για να προστατέψεις το δέρμα από τη UV ακτινοβολία και να διατηρήσεις την υγεία και τη λάμψη του.

Υφασμάτινη μάσκα ομορφιάς (Sheet Masks)
Οι sheet masks αποτελούν έναν έξτρα τρόπο ενυδάτωσης και ανανέωσης. Χρησιμοποίησέ τες 1-2 φορές την εβδομάδα.

Μπορεί να επιτευχθεί από όλες τις γυναίκες;
Οι Ασιάτισσες σίγουρα έχουν διαφορετικό DNA με το δέρμα τους να μπορεί εύκολα να πάρει αυτή την καθαρή, γυάλινη όψη, ωστόσο η φιλοσοφία της περιποίησης του δέρματος είναι καθολική και προσαρμόσιμη σε κάθε τύπο δέρματος. Το κλειδί είναι η ενυδάτωση, η συνέπεια στην περιποίηση, και η χρήση προϊόντων που ταιριάζουν στον τύπο δέρματος της κάθε γυναίκας. Παράγοντες όπως ο τύπος δέρματος (ξηρό, λιπαρό, μεικτό) και το κλίμα μπορεί να απαιτούν ελαφρές προσαρμογές στη ρουτίνα, αλλά η γενική φιλοσοφία είναι η ίδια: καθαρό, ενυδατωμένο και καλά προστατευμένο δέρμα.