Φτιάξτε την πιο νόστιμη καστανόσουπα
Ένα από τα πιο comfort τρόφιμα της εποχής, το κάστανο, συναντά ένα επίσης απολαυστικό πιάτο που ταιριάζει στον χειμώνα, τη σούπα, κι έχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα γι’ αυτό τον καιρό.
Ξέρατε ότι 6-8 κάστανα περιέχουν περίπου 26 mg βιταμίνης, που καλύπτει περίπου το 30% των ημερήσιων αναγκών μας; H θρεπτική τους αξία, όμως, δεν σταματά εκεί, καθώς μας παρέχουν και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, αντιοξειδωτικά, αλλά και ανόργανα στοιχεία όπως το μαγνήσιο, κάλιο και φώσφορο, που βοηθούν στην καλή λειτουργία του οργανισμού. Επιπλέον, είναι χαμηλά σε λιπαρά και υψηλά σε υδατάνθρακες, κάτι που τα καθιστά πηγή ενέργειας, ενώ η κατανάλωσή τους συνεισφέρει σε καλύτερη πεπτική λειτουργία και στηρίζει την υγεία της καρδιάς και το ανοσοποιητικό σύστημα.
Αυτή τη φορά, θα τα απολαύσουμε σε μια ωραία, ζεστή και βελουτέ καστανόσουπα, η οποία εκτός από υψηλή θρεπτική αξία, υπόσχεται να σας ζεστάνει και την ψυχή.
- 500γρ. κάστανα, καθαρισμένα και βρασμένα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 1 πράσο κομμένο σε φέτες
- 2 καρότα κομμένα σε κύβους
- 1 πατάτα κομμένη σε κύβους
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- Προαιρετικά: γιαούρτι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο σε ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τα καρότα, την πατάτα, τα κάστανα και το ζωμό.
Βράστε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά. Χτυπήστε μέχρι να γίνει κρεμώδης, προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί. Αλατοπιπερώστε και γαρνίρετε με λίγο γιαούρτι.