Η αργία της 25ης Μαρτίου και πώς θα την εκμεταλλευτείτε

xaroumeni
ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Έχετε πάρει άδεια και μας διαβάζετε από κάποιο παραθαλάσσιο καφέ ή μήπως είστε πίσω από ένα γραφείο στην μισο-άδεια εταιρεία σας; Το κείμενο αυτό, αφιερώνεται σε όσους θα βρίσκονται στην πόλη τη μέρα της αργίας...

Αν είστε από τους τυχερούς που θα πάρουν άδεια την παραμονή της εθνικής αργίας, τότε θα έχετε ήδη κανονίσει τι να κάνετε και αν φερθείτε έξυπνα, θα έχετε φροντίσει να αποδράσετε από την πόλη από την Παρασκευή κιόλας. Αν όμως, δεν είστε από τους τυχερούς και περάσετε την αργία, στην Αθήνα, δε χρειάζεται να σας πτοήσει το 8ωρο που θα δουλέψετε τη Δευτέρα, γιατί σε κάθε περίπτωση θα έπεται η αργία και μια πολύ κουτσουρεμένη εβδομάδα.

Αν θέλετε μάλιστα να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο το κενό 24ωρο, φροντίστε να μην το περάσετε κλεισμένοι στο σπίτι, δεδομένου ότι οι καιρικές προβλεψεις θα είναι μάλλον θετικές και ηλιόλουστες. Αυτή η αργία λοιπόν είναι η ευκαιρία να κάνετε όσα λέγατε τόσο καιρό και δεν σας άφηνε ο καιρός να τα κάνετε ή αυτή έστω ήταν η δικαιολογία σας.

Δευτέρα 24η, βράδυ

Αυτή την αργία, που δεν πήρατε άδεια και βρεθήκατε με ένα κενό στη μέση της εβδομάδας, μην την σπαταλήσετε όπως κάνετε κάθε σαββατοκύριακο και καταλήξετε να πίνετε όλο το μπαρ στην καθισιά σας, τη Δευτέρα το βράδυ. Την παραμονή της Τρίτης επιλέξτε για τη διασκέδασή σας σινεμά και δείτε μια από τις ταινίες τις εβδομάδας και για πιο σίγουρα αποτελέσματα διαλέξτε μια από τις οσκαρικές της σεζόν που παίζονται στους κινηματογράφους.

Τρίτη 25η, πρωί μέχρι μεσημέρι

Την Τρίτη, αφού θα έχετε κοιμηθεί νωρίς το προηγούμενο βράδυ και θα έχετε συμπληρώσει 8 ώρες ύπνου, όπως συστήνουν οι ειδικοί, θα ξυπνήσετε και νωρίς. Δε χρειάζεται καν να βάλετε ξυπνητήρι αφού η διάθεση της αργίας θα σας κάνει να ξυπνήσετε πρωί πρωί, χωρίς τον καταναγκασμό του ρολογιού.

Ξεκινήστε τη μέρα σας ετοιμάζοντας ένα καλό πρωινό και δώστε την ευκαιρία στον εαυτό σας να θυμηθεί ή να ανακαλύψει την ευλογία ενός πρωινού χωρίς βιασύνη και με κάτι παραπάνω από έναν σκέτο καφέ και ένα μπαγιάτικο μουστοκούλουρο στο όρθιο. Φροντίστε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας, φτιάχνοντας μια φρουτοσαλάτα με γιαούρτι και μέλι, στίβοντας μια φρέσκια πορτοκαλάδα, ή ακόμα, αν είστε της βρετανικής κουλτούρας τηγανίστε δυο αυγά, μερικές λωρίδες μπέηκον, λίγα μανιτάρια, κόψτε δυο ντομάτες για τη δροσιά και ζεστάνετε και μπόλικο νερό για το πράσινο τσάι, που έχει και κατεχίνες και καίει και το λίπος.

Αν περάσει η ώρα και ξυπνήσετε κατά τις 12.00, δεν υπάρχει λόγος άγχους, αφού θα έχετε μια μοναδική ευκαιρία για ένα εορταστικό (ένεκα εθνικής επετείου) brunch με τηγανίτες με μέλι και μαρμελάδα, αυγά σκραμπλ και σκέτο καφέ φίλτρου, όπως τον προτιμούν οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι.

Αφού θα χορτάσετε και θα έχετε τη ενέργεια και τις δυνάμεις για να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο την ημέρα που απλώνεται μπροστά σας, μιλήστε με φίλους και κανονίστε όλοι μαζί ένα περίπατο στη λιακάδα, μια βόλτα με το ποδήλατο σε ένα από τα πάρκα της πόλης και κάψτε την ίδια κιόλας μέρας τις θερμίδες από τα pancakes σοκολάτας. Αυτή η Τρίτη είναι μια καλή μέρα για να ξεκινήσετε τη γυμναστική που τόσο καιρό θέλατε αλλά πάντα το αναβάλλατε. Η γυμναστική με παρέα, βαφτίζεται περίπατος και είναι πιο εύκολο να την ακολουθήσετε.

Ανάλογα με την περιοχή που μένετε υπάρχει και ένα πάρκο εκεί κοντά που θα είναι γεμάτο μεν με παιδιά και ποδήλατα, αλλά αρκετά μεγάλο για να χωρέσετε κι εσείς. Το πάρκο Τρίτση είναι μια πολύ καλή επιλογή για όσους μένουν στα δυτικά προάστια, ενώ η παραλία είναι ιδανική για ποδηλατάδα για όσους έχουν την τύχη να βλέπουν τη θάλασσα από το μπαλκόνι τους.

Αν μάλιστα, έχετε την υποψία ότι ο ήλιος και ο καθαρός αέρας θα σας ανοίξει την όρεξη, μπορείτε να είστε προετοιμασμένοι για ένα πικ-νικ, ετοιμάζοντας σαντουιτσάκια με όσα περίσσεψαν από το αγγλικό πρωινό και τα pancakes που δεν αντέξατε να φάτε από το brunch.

Απόγευμα και βράδυ

Αφού επιστρέψετε κατάκοποι από τη βόλτα, κάντε στον εαυτό σας το μεγαλύτερο δώρο, που είναι ο μεσημεριανός ύπνος. Δώστε στον οργανισμό σας την ευκαιρία να επανακτήσει τις δυνάμεις του και ξυπνήστε μια ώρα αργότερα με ακόμα καλύτερη διάθεση και πολλή περισσότερη ενέργεια. Συνεχίστε τη μέρα σας με ένα ζεστό χαλαρωτικό μπάνιο, με άλατα που θα ενυδατώσουν και αρωματίσουν το δέρμα σας και έλαια που θα ενδυναμώσουν και ενισχύσουν την υγεία των μαλλιών σας.

Μετά το μπάνιο και αφού θα έχετε περιποιηθεί βασιλικά τον εαυτό σας, περιποιηθείτε το ίδιο βασιλικά τους φίλους σας και καλέστε τους να ετοιμάσετε όλοι μαζί το δείπνο, χρησιμοποιώντας τα νέα μπαχαρικά που αγοράσατε, εναλλακτικές συνταγές που δεν συνηθίζετε να μαγειρεύετε και τα πρώτα δροσερά σπιτικά κοκτέηλ της σεζόν.

Κλείστε την ημέρα, με μια ταινία στο dvd που έχετε μεν ξαναδεί, αλλά έχετε αγαπήσει και πάντα νιώθετε καλά όταν την παρακολουθείτε, όσες φορές και αν το έχετε κάνει ή παίξτε επιτραπέζια με τους φίλους που αν δεν καταλήξουν σε ... τσακωμούς, είναι ένας εγγυημένος τρόπος διασκέδασης. Όπως και να περάσετε την ημέρα, σημασία έχει να περάσετε καλά, με όποιο τρόπο κι αν αντιλαμβάνεται το «καλά» ο καθένας μας.