10 συνήθειες, που πρέπει να υιοθετήσει κάθε γυναίκα, μέχρι τα 30 της
Είτε διανύετε ακόμα τη δεκαετία των 20 ή ακόμα και αν έχετε περάσει τα 30, δοκιμάστε να υιοθετήσετε τις παρακάτω πρακτικές που θα σας εισάγουν με τις καλύτερες προυποθέσεις στις μετέπειτα δεκαετίες της ζωής σας. Προσέχετε τον εαυτό σας όσο είναι νωρίς, για να σας προσέξει και εκείνος αργότερα...
Είναι σημαντικό να προσέχουμε την υγεία μας όσο είμαστε ακόμα νέοι και νέες. Όσο πιο νωρίς γλιτώσουμε τον οργανισμό μας από τις κακές συνήθειες τόσο το καλύτερο, ενώ είναι πάντα πιο δύσκολο, όσο μεγαλώνουμε, να αποκτήσουμε νέες, πιο υγιείς συνήθειες.
Δώστε τέλος στις ενοχές
Το να στενοχωριέστε και να νιώθετε τύψεις και ενοχές για τη μπάρα σοκολάτας που λαχταρήσατε και φάγατε δε βοηθάει σε τίποτα. Για την ακρίβεια, το αίσθημα της ενοχής έχει τη δύναμη να σαμποτάρει τις προσπάθειές σας για δίαιτα και το στόχο σας να χάσετε κιλά και όχι ή ίδια η σοκολάτα. Οι παρατυπίες είναι στο πρόγραμμα, μην μαστιγώνετε τον εαυτό σας και να θυμάστε πως ένα κομμάτι γλυκό μια φορά στο τόσο, χρειάζεται για να πάρετε δύναμη να συνεχίσετε τη δίαιτα.
Προστατεύστε την καρδιά σας
Το 40% των γυναικών «ξεχνάει» να εξετάσει σε τακτά χρονικά διαστήματα την καρδιά του, αν και οι πιθανότητες λένε πως μια στις τέσσερις γυναίκες πεθαίνουν από καρδιαγγειακά προβλήματα. Προσέχετε τη διατροφή σας, κάνετε γυμναστική και φροντίστε να φέρεστε καλά στην καρδιά σας, από τα νιάτα σας ακόμα.
Τα χημικά στοιχεία είναι μεγάλο μέρος της σύγχρονης ζωής, μέσα από τα πιο απλά και καθημερινά πράγματα, όπως είναι η διατροφή και ο αέρας που αναπνέουμε. Μπορεί να μην έχει αποδειχτεί επιστημονικά η σχέση των διαφόρων χημικών στον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά εν τέλει δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς, σε τι ταλαιπωρία μπαίνει ο οργανισμός μας, όταν καλείται να επεξεργαστεί και να προστατέψει τα ζωτικά όργανα από τα χημικά που τον φορτώνουμε. Προσέχετε λοιπόν, τι τρώτε, πως μαγειρεύετε, τι μακιγιάζ χρησιμοποιείτε, πόσο συχνά και με τι υλικό βάφετε τα μαλλιά σας.
Κάντε το εμβόλιο της γρίπης
Μην τεμπελιάζετε, καθώς αυτή η δικαιολογία ίσχυει για τις πολύ μικρότερες ηλικίες και μην αμελείτε να κάνετε το εμβόλιο της γρίπης γιατί έτσι προστατεύετε όχι μόνο τον εαυτό σας αλλα και όσους, πιθανά, θα μεταδίδατε τον ιό.
Είναι σύνηθες στη σύγχρονη και φρενήρη ζωή που διάγουμε, να μην απουσιάζουμε σε καμία περίπτωση από τη δουλειά ακόμα και όταν είμαστε βαριά άρρωστοι. Οι τέσσερις στους πέντε, ισχυρίζονται πως πηγαίνουν στη δουλειά ακόμα και όταν η υγεία τους δεν είναι σε καλή κατάσταση, αγνοώντας έτσι και τον οργανισμό τους, που απλά ζητά λίγη ξεκούραση για να αναρρώσει και τους συναδέλφους που τους θέτουν σε κίνδυνο αυξάνοντας τις πιθανότητες να τους «κολλήσουν».
Διατηρείτε την επαφή σας με τη φύση
Οι γυναίκες, αλλά και οι άντρες, που περνούν περισσότερο χρόνο στη φύση, είναι περισσότερο ευτυχισμένες, υγιέστερες και πιο δημιουργικές. Χαρίστε στον εαυτό σας μια βόλτα στη φύση και ένα διήμερο στο χωριό και θα νιώσετε αμέσως καλύτερα και πιο δυνατές να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες της εβδομάδας στην πόλη.
Οι έρευνες δείχνουν πως όσοι δεν βιώνουν τη στήριξη από το έτερον ήμισυ, έχουν την τάση να εμφανίζουν αυξημένα ποσοστά σε καρδιαγγειακές νόσους. Σε κάθε περίπτωση, και χωρίς να περιμένετε την επιβεβαίωση από κάποια επιστημονική έρευνα, δεν βοηθάει σε τίποτα το να τσακώνεστε με τον σύντροφό σας. Η επιμονή σε μια άποψη, ακόμα και αν έχετε δίκιο, δεν κάνει καλό, ούτε σε εσάς την ίδια ούτε και στη σχέση σας. Ρίξτε λίγο νερό στο κρασί σας και όλα θα κυλήσουν πιο ευχάριστα, για όλους.
Θυμάστε να «αποσυνδέεστε»
Οι επιστήμονες το λένε, αλλά κανείς δεν το κάνει. Κάνετε κάθε μέρα ένα διάλειμμα από τις ψηφιακές συσκευές που κατακλύζουν την καθημερινότητά σας και θα αρχίσετε να κοιμάστε καλύτερα. Κάποιες έρευνες μάλιστα έχουν συνδέσει τον αριθμό των φίλων στο Facebook με τα επίπεδα στρες που βιώνει ο καθένας μας. Μη φοβάστε λοιπόν να «αποσυνδεθείτε», το χειρότερο που μπορείτε να πάθετε είναι να...ηρεμήσει το κεφάλι σας.
Ο καλός βραδινός ύπνος δεν προσφέρει μονάχα ξεκούραση και ενέργεια για να βγάλετε την ημέρα. Ο καλός ύπνος θωρακίζει την υγεία, ισορροπεί τις λειτουργίες του μεταβολισμού και γλιτώνει από πολλές ασθένειες που προκαλούνται από την έλλειψή του, όπως είναι η κατάθλιψη και η υψηλή αρτηριακή πίεση.
Συγχωρείτε τον εαυτό σας
Το να κατηγορείτε τον εαυτό σας για ένα ανθρώπινο λάθος, να περιμένετε περισσότερα πράγματα, από όσα είστε πραγματικά ικανές, να θυμώνετε με τις αντιδράσεις σας, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά φυσιολογικές, δεν βοηθάει σε απολύτως τίποτα. Κανείς δεν είναι τέλειος και ούτε και εσείς.
Τα άγχη και τα προβλήματα που καλούμαστε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε, δεν έχουν ανάγκη από την οξεία αυτοκριτική, αφού ο καθένας κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να πορευτεί και κανείς δεν έχει ανάγκη από εχθρούς, ξεκινώντας από τον ίδιο του τον εαυτό.