Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται
Το πρωί πρέπει να τρως σαν βασιλιάς! Και αυτό το γνωρίζουν καλά οι Κωνσταντινοπολίτες που είναι καλοφαγάδες ακόμη και στο πρωινό.
Συνήθως τις Κυριακές, όπου υπάρχει ελεύθερος χρόνος και το stress της εργασίας και ο “θόρυβος” του κυκλοφοριακού απουσιάζει από το κεφάλι σου, είναι η τέλεια ευκαιρία για να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να ετοιμάσεις ένα πλούσιο πρωινό.
Ένα κλασσικό πρωινό στην Πόλη αποτελείται από: αφράτο ψωμί , λευκό τυρί (παρόμοιο με φέτα), παλιό τυρί (kaşar peyniri), μαύρες ή και πράσινες ελιές (Zeytin), βούτυρο, μέλι, μαρμελάδα, παραδοσιακή ομελέτα Μενεμέν ή βραστά αυγά, φέτες ντομάτας και αγγούρια.
Φυσικά, δεν μπορεί κανείς να παραλείψει στο πρωινό του το τούρκικο τσάι ή τον καφέ!
Για τους λάτρεις των μπαχαρικών και για αυτούς που τους αρέρουν τα πικάντικα, ένα αγαπημένο πιάτο για πρωινό είναι το sucuklu Yumurta.
Sucuk είναι αποξηραμένα αλλαντικά παρασκευασμένα από μοσχαρίσιο κιμά με σκόρδο και μια ποικιλία από μπαχαρικά όπως το κόκκινο πιπέρι, το κύμινο και το σουμάκι. Μπορεί να είναι κάπως πικάντικo και λιπαρό, αλλά σίγουρα είναι υπερβολικά νόστιμο.