4 εύκολες και νόστιμες καλοκαιρινές συνταγές
Γιατί να ξοδέψετε όλες σας τις οικονομίες σε ταβερνάκια και εστιατόρια στις διακοπές σας, όταν υπάρχουν καλοκαιρινές συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε σε 30 –το πολύ- λεπτά;
Σίγουρα το φρέσκο ψάρι και η αστακομακαρονάδα ταιριάζουν πολύ στο σκηνικό διακοπών και σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να τα στερηθείτε. Γιατί, όμως, να μην κάνετε και κάποιες μέρες οικονομία μαγειρεύοντας στο σπίτι ή στο δωμάτιο στο οποίο μένετε συνταγές που σας εξασφαλίζουν και τη νοστιμιά και την οικονομία που αναζητάτε; Συν του ότι μπορείτε να καθιερώσετε τις συνταγές και στην επιστροφή σας από τις διακοπές, όταν ο μουσακάς και τα γεμιστά φαντάζουν σαν άθλος για να τα μαγειρέψετε.
Ζυμαρικά με καλαμπόκι και ντοματίνια
Δώστε καλοκαιρινή χροιά στα ζυμαρικά σας με λίγο καλαμπόκι και ντοματίνια. Πώς θα το μαγειρέψετε: Βράστε μισό κιλό ζυμαρικά φιογκάκια σε αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν al dente και σουρώστε τα. Στο μεταξύ, σε ένα κατσαρολάκι ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και προσθέστε 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες και 2 φλιτζάνια ντοματίνια, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε όσο καλαμπόκι θέλετε ανάλογα με τα γούστα σας και ανεβάστε τη φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι το καλαμπόκι να χρυσαφίσει. Πασπαλίστε λίγο αλάτι και προσθέστε λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο, βούτυρο και τα ζυμαρικά. Ανακατέψτε τα όλα μαζί και έχετε έτοιμο γεύμα για τέσσερις.
Απογειώστε το ρύζι σας με κολοκυθάκια, που είναι και νόστιμα και ωφέλιμα. Πώς θα το μαγειρέψετε: Κόψτε ένα μεγάλο κολοκυθάκι ζιλιέν και χτυπήστε ένα αβγό σε ένα μπολ με συρμάτινο αναδευτήρα. Προσθέστε τα και τα δύο μαζί με 1 1/2 φλιτζάνια ρύζι στο τηγάνι κι ανακατέψτε. Βάλτε ένα κύβο λαχανικών, λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι και φρεσκοκομμένο βασιλικό, ανακατέψτε τα όλα μαζί και έχετε έτοιμο πλήρες γεύμα σε περίπου 20 λεπτά.
Αν σας ακούγεται περίεργος συνδυασμός, περιμένετε μέχρι να το δοκιμάσετε! Πώς θα το μαγειρέψετε: Βάλτε στο τηγάνι 1 κιλό κομμάτια χοιρινό χωρίς κόκαλο, κομμένα σε κύβους, με λίγο ελαιόλαδο, θυμάρι ψιλοκομμένο όσο επιθυμείτε ανάλογα με τα γούστα σας, αλάτι και πιπέρι. Μόλις πάρουν λίγο άρωμα από το θυμάρι και το ελαιόλαδο, μετά από 5-7 λεπτά, βγάλτε τα και περάστε 6 κομμάτια χοιρινό και 2 κομμάτια σύκο (το οποίο θα έχετε κόψει στη μέση) σε καλαμάκι. Βάλτε τα στο φούρνο σε μέτρια φωτιά και αφήστε τα για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν και τα σύκα και το κρέας χρώμα. Μόλις ετοιμάσατε ένα πεντανόστιμο και χορταστικό γεύμα για 2 ή και παραπάνω άτομα (αναλόγως με την πείνα σας!)
Ξεχάστε για λίγο τη νόστιμη, αλλά παχυντική κλασική πατατοσαλάτα με μαγιονέζα και δοκιμάστε μια άκρως χορταστική και ταυτόχρονα υγιεινή και εύκολη συνταγή. Πώς θα την φτιάξετε: Ξεφλουδίστε, κόψτε στα 4 και βράστε μισό κιλό πατάτες. Πάρτε ένα μπολ και βάλτε τις βρασμένες πατάτες, αναμειγνύοντάς τες με τα 2/3 από ένα κεσεδάκι γιαούρτι, 1/3 του φλιτζανιού ξινόκρεμα (sour cream), 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο, μισό φλιτζάνι κομμένες ελιές, ¼ του φλιτζανιού φρέσκο κρεμμυδάκι, ¼ του φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό, 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Αναμείξτε τα όλα μαζί μέχρι να περάσει το άρωμα του σέλινου, του μαϊντανού, του λεμονιού κ.λπ. σε όλα τα υλικά και έχετε έτοιμες τις μερίδες σας.