6 σημάδια ότι σας απατά, μέσω Facebook
Η απιστία έχει πολλές μορφές, είτε περιλαμβάνει ένα τρίτο πρόσωπο, είτε έναν κρυφό τραπεζικό λογαριασμό. Η έλευση δε των κοινωνικών δικτύων έφερε ένα νέο είδος απιστίας, που κρύβεται πίσω από ένα ψηφιακό πέπλο και ενώ μοιάζει αθώο, μπορεί να προκαλέσει πολύ μεγαλύτερη ζημιά από ένα one night stand.
Το φλερτ σε ένα bar, είναι συχνά επιφανειακό και στα πλαίσια ενός παιχνιδιού που όλα τα μέρη συναινούν σε αυτό. Μια σχέση όμως που αναπτύσσεται μέσω των κοινωνικών δικτύων που η διαθεσιμότητα ενός είναι 24ωρη και τα όρια μεταξύ επιτρεπτού και αδιάκριτου είναι ασαφή, μπορεί να έχει πολύ σοβαρότερες επιπτώσεις στα συναισθήματα και τη σχέση των εμπλεκόμενων.
Ακολουθούν 6 σημάδια ψηφιακής απιστίας, που δεν θα είναι πάντα τόσο ασήμαντα όσο τα θεωρείτε και εν τέλει προσπερνάτε:
Χάνεται στις σκέψεις του και τις διαδικτυακές του συζητήσεις με τους φίλους τους για τους οποίους δεν γνωρίζετε τίποτα. Η παθολογική χρήση του smartphone, μπορεί να προκαλέσει τριβές σε μια σχέση καθώς ο ένας προτιμάει την ενασχόληση με το κινητό του, παρά με το άτομο που έχει απέναντί του. Όταν μάλιστα, ο πρώτος δείχνει να περνάει καλά με αυτό που τον κρατάει απασχολημένο στο κινητό του και δεν δείχνει τη διάθεση να το μοιραστεί όλο αυτό, τότε το χάσμα μεγαλώνει ακόμα περισσότερο.
Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως ο καθένας δεν έχει δικαίωμα στην ιδιωτικότητά του και στο να κάνει κάτι χωρίς να πρέπει να το μοιράζεται την ίδια στιγμή με το σύντροφό του. Το πρόβλημα ανακύπτει όταν η παρουσία του είναι περισσότερο ...απουσία!
Τη στιγμή όμως που αυτές οι νυχτερινές συζητήσεις αρχίζουν να μπαίνουν ανάμεσα στη σχέση σας και μέσα στο κρεβάτι σας και το γεγονός ότι ο καλός σας τις προωθεί και δεν τις ξεκόβει από την αρχή, είναι ένα πρώτο σημάδι ανησυχίας.
Προσπαθεί να σας κρύψει ότι είναι δικτυωμένος. Είναι άλλο πράγμα να ξυπνάτε το βράδυ και να τον έχει πιάσει κι εκείνον η αϋπνία και να σερφάρει στο διαδίκτυο και είναι άλλο πράγμα να ξυπνάτε το βράδυ, να τον πιάνετε να σερφάρει στο facebook και με το που σας βλέπει να το κρύβει για να μην τον πάρετε χαμπάρι, αν και είναι ήδη αργά. Αν λοιπόν, μοιάζει να έχει ενοχές, τότε ίσως να έχει και το λόγο για να τις νιώθει.
Είναι ιδιαιτέρως κτητικός με το τηλέφωνο και το tablet του. Εάν κάνει κάθε προσπάθεια να σας κρύψει τις επικοινωνίες που διατηρεί στο smartphone, ακόμα και αν δεν έχετε δείξει τη διάθεση να τις μάθετε, εάν τινάζεται ανήσυχος κάθε φορά που έρχεστε σε επαφή με το κινητό του ακόμα και για τον πιο απλό λόγο, τότε κάτι κρύβει σε αυτό και κάνει τα αδύνατα δυνατά να μην το ανακαλύψετε.
Δεν γνωρίζετε τους περισσότερους από όσους αφήνουν σχόλια στον τοίχο του. Δεν είναι δυνατό να γνωρίζετε όλους τους φίλους του στο facebook, πόσο μάλλον όταν ούτε ο ίδιος δεν τους γνωρίζει όλους και το ίδιο ισχύει και με εσάς και τους δικούς σας φίλους. Εάν όμως παρατηρείτε ιδιαίτερη οικειότητα, προχωρημένο χιούμορ και θάρρος σε κοινή θέα από κάποιο άτομο, που σχολιάζει τις φωτογραφίες και τις αναρτήσεις του, αλλά δεν ξέρετε τίποτα για αυτό το άτομο, τότε είναι μάλλον η ώρα για να ζητήσετε μερικές εξηγήσεις.
Παίρνει αμυντική στάση όσον αφορά τη χρήση του κινητού του και συχνά περνά στην αντεπίθεση. Όταν κάποιος γνωρίζει ότι κάνει κάτι κακό, φροντίζει ασυνείδητα να περάσει εκείνος πρώτος στην επίθεση πριν καν κληθεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του, γι αυτό το κάτι. Όταν μάλιστα δεν μπορεί καν να αστειευτεί γι’ αυτό, όπως είναι οι ώρες που περνάει παρέα με το κινητό του, τότε είναι πολύ πιθανό κάτι να κρύβει και να έχει πλήρη επίγνωση ότι πρέπει να το κρύψει.