Πώς να διαλέξετε και να διατηρήσετε τα αχλάδια
Το άρωμα και η νοστιμιά τους γίνονται πιο έντονα με μερικά τρικ
Αγαπημένα φρούτα που συνήθως συνδυάζουμε με το μήλο, τα αχλάδια θέλουν… κόλπο προκειμένου να επιλέξετε τα σωστά και να τα απολαύσετε όπως πρέπει.
Υπάρχουν 3 κανόνες για να διαλέξετε και να απολαύσετε τα αχλάδια σας όπως πρέπει, με όλο το άρωμά τους και τη νοστιμιά τους.
Διαλέξτε τα με προσοχή: Όταν ψωνίζετε αχλάδια, φροντίστε να ψάξετε γι’ αυτά που είναι σφιχτά, χωρίς χτυπήματα και με λαμπερή, πράσινη φλούδα. Αποφύγετε αυτά στα οποία εντοπίζετε «μελανιές» στη φλούδα τους.
Μαζί με τα μήλα, τα αχλάδια είναι ιδανικά αυτή την εποχή
Ανακαλύψτε πότε είναι έτοιμα για κατανάλωση: Υπάρχει ένα μικρό τρικ για να καταλάβετε πότε το αχλάδι σας είναι έτοιμο να φαγωθεί. Πιέστε ελαφρά εκεί όπου το κοτσάνι του ενώνεται με το υπόλοιπο φρούτο και παρατηρήστε αν υποχωρεί. Αν ναι, τότε ετοιμαστείτε να το... καταβροχθίσετε. Αν όχι σημαίνει ότι ακόμη είναι λίγο άγουρο. Παρ’ όλ’ αυτά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στη σαλάτα σας, αν βιάζετε να καταναλώσετε τις βιταμίνες του.