Το κρασί συνδυάζεται καλά με… ωμέγα 3

krasi
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Όταν καταναλώνετε λιπαρά ψάρια, μην παραλείψετε να βάλετε κι ένα ποτηράκι κρασί στο τραπέζι και να απολύσετε τα οφέλη τους στο μέγιστο.

Σολομός, σαρδέλες, τόνος είναι μερικά μόνο από τα ψάρια που είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Όταν, λοιπόν, αυτά πρωταγωνιστούν στο τραπέζι σας, δείτε το σαν ευκαιρία να τα συνοδεύσετε με λίγο κρασί και να λάβετε έξτρα οφέλη.

Σύμφωνα με μελέτη που έχει δημοσιευτεί στο American Journal of Clinical Nutrition, όσοι καταναλώνουν λιπαρά ψάρια με κρασί παρουσιάζουν μεγαλύτερες ποσότητες των ευεργετικών ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στο αίμα τους, από αυτούς που τα καταναλώνουν σκέτα ή με τη συνοδεία άλλου τύπου αλκοόλ όπως ούζο, ρακή κ.ο.κ.

Απ’ ό,τι φαίνεται, οι πολυφαινόλες που βρίσκονται στο κρασί καθυστερούν την αποσύνθεση των ωφέλιμων αυτών λιπαρών, κρατώντας μας σε απόσταση από την εμφάνιση καρδιακών παθήσεων μακροπρόθεσμα. Προσέξτε μόνο να μην το παρακάνετε!