Σοτάρισμα vs τηγάνισμα: 1-0

sotarisma-laxanika
ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Το γεγονός ότι και τα δύο πραγματοποιούνται με ελαιόλαδο, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ τους.

Αν θεωρείτε το σοτάρισμα το ίδιο παχυντικό και ανθυγιεινό με το τηγάνισμα, μπορείτε να ησυχάσετε. Όσο κι αν και τα δύο χρειάζονται λάδι για να πραγματοποιηθούν, το σοτάρισμα απαιτεί πολύ μικρότερη ποσότητα, τόσο μικρή που δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για έξτρα θερμίδες και κιλά. Συν τοις άλλοις, στο σοτάρισμα ανακατεύουμε συνεχώς τα υλικά μας μέχρι να πάρουν χρώμα, κάτι που σημαίνει ότι δεν προλαβαίνουν να απορροφήσουν μεγάλη ποσότητα λαδιού.

Στο τηγάνισμα από την άλλη, το ανακάτεμα είναι πολύ πιο αραιό και το λάδι σε πολύ μεγαλύτερη ποσότητα, με αποτέλεσμα η απορρόφησή του από τις τροφές να είναι πολύ μεγαλύτερη, άρα και πιο επικίνδυνη και ανθυγιεινή.

Σοτάρετε, λοιπόν, όσο μπορείτε περισσότερο σε σχέση με το τηγάνισμα και ωφελήστε υγεία και σιλουέτα μονομιάς!