Πώς να ξεφλουδίσετε τα βραστά αβγά εύκολα και γρήγορα
ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
Υπάρχει ένα μικρό κολπάκι για να ξεφορτωθείτε το τσόφλι ενός βραστού αβγού, πολύ πιο εύκολα απ’ όσο νομίζατε.
Είστε από αυτούς που παλεύουν με το τσόφλι του αβγού και τους παίρνει λίγο χρόνο να το καθαρίσουν; Όχι πια! Με το παρακάτω κόλπο, το αβγό σας θα είναι έτοιμο σε 2 δευτερόλεπτα.
Αφού βράσετε το αβγό, βάλτε το σε ένα στενό ποτήρι με λίγο νερό. Ταπώστε το πάνω μέρος του ποτηριού με το χέρι σας και κινήστε το όπως θα κάνατε με ένα σέικερ του φραπέ. Μετά από αυτό, το τσόφλι θα βγει όλο με μια κίνηση, πιο εύκολα από ποτέ, ενώ αν προσθέσετε στο νερό και λίγο ξίδι ή μαγειρική σόδα, τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο απλά. Προσέξτε μόνο μην το παρακάνετε και αλλοιώσετε τη γεύση του αβγού.
Και για του λόγου το αληθές, δείτε στο youtube το βίντεο που συγκέντρωσε 15 εκατομμύρια views.