Λευκό κρασί: μπορεί να σας χαλάσει το χαμόγελο;
ΔΕΥΤΕΡΑ, 09 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
Ταιριάζει υπέροχα με τα ψάρια και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, έχει, όμως, ένα μείον.
Λίγο κρασάκι ποτέ δεν έβλαψε κανέναν. Απεναντίας. Παρουσιάζει οφέλη χάρη στις αντιοξειδωτικές του ουσίες και με μέτρο μπορεί να ωφελήσει την καρδιά –το κόκκινο περισσότερο, το λευκό λιγότερο. Μέσα σε όλα τα οφέλη του, όμως, παρουσιάζει κι ένα μειονέκτημα: μπορεί να βλάψει το χαμόγελό σας.
Ο λόγος είναι ότι το οξύ που περιέχει το λευκό κρασί φθείρει το σμάλτο των δοντιών μικροσκοπικά και δημιουργεί μια σκληρή επιφάνεια, η οποία επιτρέπει στη συνέχεια στο χρώμα που συναντάμε σε μερικές τροφές και ποτά να μένει πάνω στα δόντια ευκολότερα.
Η λύση, φυσικά, δεν είναι να «κόψετε» το κρασί, αλλά να αποφύγετε την κατανάλωσή του ταυτόχρονα ή πριν φάτε σοκολάτα, βατόμουρα ή άλλες σκουρόχρωμες τροφές.