Επηρεάζουν το γάλα και η ζάχαρη τα αντιοξειδωτικά του καφέ;
ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015
Πίνετε τον καφέ σας σκέτο ή μήπως τον προτιμάτε με γάλα και ζάχαρη; Πώς μπορεί να σας επηρεάζει η προτίμησή σας;
Σύμφωνα με μελέτη που έχει δημοσιευτεί στο Journal of Nutrition, ούτε το γάλα, ούτε η κρέμα στον καφέ εμποδίζει την απορρόφηση των φαινολικών οξέων που βρίσκονται σε αυτόν, δηλαδή των αντιοξειδωτικών καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, καρκίνου του παχέος εντέρου και άλλων ειδών καρκίνου.
Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι μπορείτε να γεμίζετε άφοβα τον καφέ σας με ζάχαρη και γάλα ή σαντιγί, αφού οι προσθήκες αυτές κρύβουν λιπαρά και έξτρα θερμίδες. Σκεφτείτε ότι μισό φλιτζάνι σαντιγί αποδίδει περίπου 250 θερμίδες, μια μερίδα γάλακτος περίπου 30 θερμίδες, ενώ ο καπουτσίνο με αφρόγαλα αποδίδει περίπου 160 θερμίδες.