Τα αντιοξειδωτικά… μπαγιατεύουν!
ΤΡΙΤΗ, 02 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015
Τα αντιοξειδωτικά είναι μια από τις…υπερδυνάμεις του ελαιολάδου. Τι γίνεται, όμως, όταν περάσει πολύς καιρός μέχρι να το καταναλώσουμε;
Tο ελαιόλαδο είναι το A και το Ω της μεσογειακής διατροφής, είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που βελτιώνουν τα επίπεδα χοληστερίνης και ταυτόχρονα είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύοντας τον οργανισμό μας από τη γήρανση και τις ασθένειες που έρχονται με το πέρασμα του χρόνου και τη φθορά.
Έχετε, όμως, υπόψη σας το εξής: μετά από 6 μήνες στην αποθήκη, τα αντιοξειδωτικά του ελαιολάδου είναι κατά 40% λιγότερο αποτελεσματικά στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών που καταστρέφουν τα κύτταρα, όπως έχει δημοσιευτεί στο Journal of Food Science.
Γι' αυτό φροντίστε, αντί για μεγάλους ντενεκέδες, να προμηθευτείτε γυάλινα μπουκάλια που θα φυλάσσετε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.