Λαχανικά στο φούρνο μικροκυμάτων;

fournos-mikrokumaton
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Σε κάποιες περιπτώσεις, ο φούρνος μικροκυμάτων βοηθά στη διατήρηση των βιταμινών. Δείτε πώς!

Αν προσθέτετε μια κουταλιά νερό σε κάθε μερίδα λαχανικών και τα βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων, μπορείτε να διατηρήσετε τις βιταμίνες τους περισσότερο από το βράσιμο, σύμφωνα με κάποιους ειδικούς.

Συγκεκριμένα, αν τοποθετήσετε 1 πατάτα κομμένη στη μέση για 5-6 λεπτά, λαμβάνετε περισσότερη θειαμίνη (βιταμίνη του συμπλέγματος Β) που βοηθάει το μεταβολισμό, ενώ τα λαχανάκια Βρυξελλών και το κουνουπίδι για 3-5 λεπτά στο φούρνο σας χαρίζουν υψηλότερα ποσοστά φυλλικού οξέως (άρα μικρότερο κίνδυνο για καρκίνο και εγκεφαλικά).

Τα σπαράγγια για 3 λεπτά προσφέρουν περισσότερο φυλλικό οξύ και κάλιο, ενώ το μπρόκολο (για 2 λεπτά, μέχρι το χρώμα να γίνει πιο έντονο), περισσότερη σουλφοραφράνη (αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τον καρκίνο) και το λάχανο ή παντζάρι (για 1 με 2 λεπτά) μας χαρίζει περισσότερο μαγνήσιο και βιταμίνες B και C.