Έξυπνα τρικ για να «κόψετε» θερμίδες σε κάθε γεύμα

eksupna-trik-gia-na-kopsete-thermides-se-kathe-geuma

ΠΕΜΠΤΗ, 06 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Σε κανέναν δεν αρέσει η δίαιτα. Μήπως όμως θα μπορούσαμε να «κόψουμε» θερμίδες σε αυτά που τρώμε καθημερινά ώστε να δούμε σύντομα τα αποτελέσματα στη ζυγαριά μας;

Πρωινό:

-Φάτε ένα φρούτο αντί να το στύψετε και να πιείτε τον χυμό του. Ο χυμός ενός πορτοκαλιού έχει 165 θερμίδες ενώ αν το φάτε θα πάρετε μόλις 62 θερμίδες.

-Επιλέξτε έναν «λιτό» καφέ. Αν προτιμήσετε έναν καφέ-υπερπαραγωγή θα πάρετε σίγουρα 100-150 θερμίδες παραπάνω από τον έναν κοινό και με λιγότερα λιπαρά καφέ.

Σνακ:

-Αφήστε κατά μέρος το milk shake και προτιμήστε ένα smoothie με φρούτα, άπαχο γιαούρτι και πάγο.

-Αν έχετε συνηθίσει να πίνετε κάποιο αναψυκτικό με το φαγητό σας, ξεχάστε τα αναψυκτικά τύπου κόλα και προτιμήστε παγωμένο τσάι χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

-Αν ετοιμάζεστε να απολαύσετε ένα σάντουιτς, προτιμήστε να γεμίσετε μόνο τη μία πλευρά του, αποφεύγοντας να φάτε και το «καπάκι». Έτσι, θα γλιτώσετε τουλάχιστον 70-90 θερμίδες.

-Γιατί δεν αποφεύγετε τη μαγιονέζα; Περίπου 2 κουταλιές της περιέχουν 90 θερμίδες.

-Τα ίδια-και χειρότερα- ισχύουν για το τυρί τσένταρ. Περίπου 226 θερμίδες περιέχουν οι δύο φέτες του τυριού. Μπορείτε εναλλακτικά να επιλέξετε ένα τυρί με λιγότερες θερμίδες.

-Αν επιλέξετε κάποια σαλάτα, προτιμήστε να πάρετε το dressing σε ένα μικρό δοχείο δίπλα στο πιάτο σας και να βουτάτε όποτε θέλετε παρά να το περιχύσετε όλο μέσα στην σαλάτα και άρα να το καταναλώσετε και όλο.

Γεύμα-δείπνο:

-Φτιάξτε μια ομελέτα χρησιμοποιώντας μόνο τα ασπράδια των αυγών. Αντί για μπέικον ή τυριά χρησιμοποιήστε πιπεριές ή λαχανικά που σας αρέσουν.

-Στην ψητή πατάτα, μην προσθέσετε τυρί τσένταρ και μπέικον. Προτιμήστε 2 κουταλάκια άπαχο γιαούρτι και έτσι θα πάρετε μόνο το 1/3 των θερμίδων.

-Στην πίτσα αποφύγετε το πεπερόνι και προτιμήστε αντί αυτού το κόκκινο πιπέρι.

-Καλό και θρεπτικό το ελαιόλαδο αλλά μας.. κοστίζει 119 θερμίδες το κουτάλι. Στην σαλάτα σας προσθέστε χυμό λεμονιού για πολύ λιγότερες θερμίδες.

-Αν μαγειρεύετε κάποιο κρέας αφαιρέστε από πριν το ορατό λίπος.

-Η πέτσα στο κοτόπουλο μπορεί να αρέσει σε αρκετούς αλλά κοστίζει 50 θερμίδες παραπάνω. Αφαιρέστε την και θα γλιτώσετε από περιττές θερμίδες και λιπαρά.

Ποτά-βραδινή έξοδος:

-Αλλάξτε το ποτό σας με κάποιο με λιγότερες θερμίδες. Έτσι, επιλέξτε μοχίτο (112 θερμίδες) αντί για ρούμι με κόλα (230 θερμίδες).

-Ως συνοδευτικά ποτού, προτιμήστε τα τσιπς (110 θερμίδες τα 10 τσιπς) αντί τα νάτσος με σάλτσα (569 θερμίδες).