Είναι ασφαλές για κατανάλωση το αβγό με κηλίδα αίματος;
Η κηλίδα αίματος στο αβγό είναι κάτι σύνηθες και δεν πρέπει να σας ωθήσει στο να το πετάξετε.
Ίσως να μην είναι και το πιο ευχάριστο πράγμα στον κόσμο να σπάτε ένα αβγό και να βλέπετε μέσα σε αυτό μια μικρή κηλίδα αίματος που μοιάζει με τελεία. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να το πετάξετε.
Αυτή η κηλίδα δεν αποτελεί σημάδι γονιμοποιημένου αβγού, αλλά σημαίνει ρήξη κάποιου τριχοειδούς αγγείου όσο το αβγό ακόμη σχηματίζεται, κάτι που οδηγεί σε αυτή τη μικρή κηλίδα πάνω στον κρόκο. Μπορείτε να την αφαιρέσετε, όπως και να ‘χει, όμως, το αβγό σας είναι απόλυτα ασφαλές για κατανάλωση.
Αν αγοράζετε τα αβγά σας από σούπερ μάρκετ, το πιθανότερο είναι να μη συναντήσετε ποτέ κάτι τέτοιο, καθώς οι παραγωγοί χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές μεθόδους εντοπισμού αυτών των κηλίδων και αφαιρούν τα αβγά αυτά από το σύνολο, πριν τα στείλουν στην αγορά.
Αν, όμως, έχετε το δικό σας κοτέτσι ή αγοράζετε αβγά από κάποιον αγρότη, μπορεί να συναντήσετε αυτές τις κηλίδες, οι οποίες δεν χρειάζεται να σας ανησυχήσουν.
Μάθετε ακόμη γιατί κάποια αβγά είναι καφέ και άλλα άσπρα και πώς να ξεχωρίσετε τα φρέσκα.