New York Fashion Week 2016: οι τάσεις και τα καλύτερα looks (μέρος Α')

fashion-week1
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Οι εβδομάδες μόδας μετράνε ήδη αρκετές μέρες και την τιμητική της έχει η Νέα Υόρκη που αναμφισβήτητα αποτελεί και την μεγαλύτερη διοργάνωση του θερμού των fashion weeks. Στην Νέα Υόρκη θα δεις τις δημιουργίες των μεγαλύτερων σχεδιαστών και θα μάθεις από πρώτο χέρι με τι πρέπει να εξοπλίσεις την ντουλάπα σου για την επόμενη σεζόν.

Ενώ λοιπόν η εβδομάδα μόδας στη Νέα Υόρκη βρίσκεται στα μισά της, εγώ θα σας παρουσιάσω κάποια από τα καλύτερα looks μέχει τώρα και τις κύριες τάσεις για το φθινόπωρο/χειμώνα του 2016.

Alexander Wang

Για τη συλλογή φθινόπωρο/χειμώνας 2016, ο Alexander Wang επικεντρώθηκε στα τέλης της δεκαετίας του '80 και αρχές του '90 με πολλές σκοτεινές και grudge επιρροές. Κάποιοι θα πουν ότι πρόκειται για μια αρκετά σκοτεινή και προκλητική συλλογή όπου επικρατεί το μαύρο, η διαφάνεια και τα κοντά μήκη. Υπερμεγέθη πουλόβερ και μπουφάν, δέρμα, δαντέλα, μοχέρ και μεταλλικές λεπτομέρειες. Μια αρκετά νεανική και ιδιαίτερη δουλειά!

Altuzarra

Ο Joseph Altuzarra παρουσίασε μια συλλογή βασισμένη σε γεωμετρικά σχέδια και prints. Παίζει με διαφορετικά υλικά, υφάσμα και χρώματα και συνθέτει πρωτότυπα και μοναδικά looks. To μπορντό, το γκρι και το σκούρο μπλε φαίνεται να  κυριαρχούν και να αναδεικνύπυν τη γυναικεία φιγούρα μέσα από συντηρητικές γραμμές.

BCBG Max Azria

Ακόμα μια συλλογή που επιλέγει να συνδυάσει διαφορετικά χρώματα και κοψίματα σε κάθε look. Σκοτεινά χρώματα, σκούρο μπλε καθώς και γήινες αποχρώσεις κυριάρχησαν. Γούνες, δερμάτινα μπουφάν, μακριά μανίκια, μάξι φούστες και φορέματα. Πιο συντηρητικές εμφανίσεις με έντονο ωστόσο το μοντέρνο στοιχείο.

Brock

Μια συλλογή αρκετά ντελικάτη και με έντονο το ρομαντικό και θηλυκό στοιχείο. Λευκό του γάλακτος, βυσσινί και μαύρο σε σατέν υφάσματα και μακριά μήκη. Τα μπροκάρ υφάσματα είναι επίσης πρωταγωνιστές σε φαρδιές φούστες Α-γραμμής καθώς και σε φινετσάτα μακριά φορέματα που παραπέμπουν σε άλλες δεκαετίες.

Dion Lee

Τα υπερμεγέθη πανωφόρια σίγουρα αποτέλεσαν statement για τη συγκεκριμένη συλλογή. Σε σκούρα χρώματα όπως χακί και μπλε, καθώς και σε διάφορα μήκη συνδυάζονται με μάξι φορέματα και μποτάκια. Ωστόσο μια glamorous νότα δίνεται με ιριδίζουσες λεπτομέρειες στα υφάσματα.

Fendi-Puma by Rihanna

Αναμφισβήτητα μαζί με τη συλλογή του Alexander Wang, οι Fendi-Puma by Rihanna έδωσαν στην εβδομάδα μόδας έναν διαφορετικό αέρα. Η Rihanna, η οποία και φημίζεται για τις εκκεντρικές τις εμφανίσεις, φρόντισε να σχεδιάσει ρούχα με έντονο το αθλητικό στοιχείο στα πλαίσια της Puma αλλά και με πολλές διαφάνειες και δαντέλα. Για ακόμα μια φορά φαίνεται ότι τα υπερμεγέθη πανωφόρια θα φορεθούν πολύ την επόμενη σεζόν. Όσο για τα χρώματα, η συλλογή περιορίζεται στο άσπρο και το μαύρο.

Jason Wu

O σχεδιαστής ήθελε να δημιουργήσει μια πολυτελή και σικάτη συλλογή και τα κατάφερε. Ίσιες γραμμές, σακάκια, κοστούμια και ιδιαίτερα πανωφόρια αποτελούν σίγουρα τα πιο χαρακτηρικά κομμάτια. Την παράσταση έκλεψε το καφέ, μακρύ δεμράτινο παλτό συνδυασμένο με ένα μαύρο μίντι φόρεμα. Η συλλογή του σχεδιαστή έπασχε από συνοχή, αλλά χωρίς αυτό να λειτουργεί εναντίον της κατάφερε να παρουσιάσει πολλές διαφορετικές ιδέες και προτάσεις.

Lacoste

Βινίλ, δερμάτινα φορέματα και παλτό είναι σίγουρα κομμάτια που δεν μας έχει συνηθίσει η Lacoste. Δίνει μεγάλη έμφαση στα μεγάλα, ζεστά πανωφόρια που είναι πρακτικά και πολυμορφικά. Το μπλε σκούρο φαίνεται τελικά ότι αποτελεί επένδυση για τον επόμενο χειμώνα και φοριέται σαν μπουφάν, παντελόνι ή φόρεμα.  Μια αρκετά εντυπωσιασή συλλογή για τη Lacoste!

Tibi

Μια υπεροχή, μινιμαλ συλλογή, ευκολοφόρετη και με διαχρονικά κομμάτια. Μιλιτέρ παλτό που συνδυάζονται με μακριά φορέματα, φαρδιές γραμμές που ωστόσο αγκαλιάζουν το σώμα λόγω των ντελικάτων υφασμάτων και total white looks εντυπωσίασαν στην φετινή συλλογή. Υποτονικοί και ζεστοί, ουδέτεροι τόνοι, μαλακά υφάσματα, σουέτ και δέρμα με μια ρομαντική διάθεση που έρχεται από τα 60s και 70s φαίνεται ότι θα είναι ο σύμμαχος μας για τον επόμενο χειμώνα.

Ελπίζω να πήρατε μια ιδέα για το τι φέρνουν στο προσκήνιο οι μεγάλοι οίκοι μόδας για το επόμενο φθινόπωρο. Και αυτό ήταν μόνο το μέρος Νο1. Την επόμενη βδομάδα θα επιστρέψω με το μέρος Νο2, περισσότερα looks από Νέα Υόρκη κι ακόμα περισσότερες ιδέες και έμπνευση. 

Ειρήνη-Fashion Reactor
www.fashionreactor.com