Ποιο είναι το συστατικό-κλειδί για το τέλειο χοιρινό;

xoirino
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Υπάρχει ένας τρόπος να μαγειρέψετε το χοιρινό σας έτσι ώστε να γλείφετε -κι εσείς και οι καλεσμένοι σας- τα δάχτυλά σας: προσθέτοντάς του πορτοκαλάδα και σιρόπι σφενδάμου.

Η σεφ και ιδιοκτήτρια εστιατορίου στη Νέα Υόρκη, Sarabeth Levine, συγγραφέας του Sarabeth's Good Morning Cookbook έχει ένα μυστικό για το τέλειο χοιρινό: το χυμό πορτοκαλιού.

Υλικά

1 φέτα μαγειρεμένου χοιρινού του μισού κιλού

2/3 του φλιτζανιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

2 κουτ. της σούπας σιρόπι σφενδάμου

1 πρέζα πιπέρι

Οδηγίες

Αφού έχετε μαγειρέψει το χοιρινό σας, ξεπλύνετέ το και μαρινάρετέ το στο ψυγείο όλη τη νύχτα ή για τουλάχιστον 1 ώρα, μέσα σε χυμό πορτοκαλιού, σιρόπι σφενδάμου και μαύρο πιπέρι. Την επόμενη ημέρα ψήστε το για 6-8 λεπτά σε μια λαδόκολλα που θα έχετε αλείψει με λάδι, γυρίζοντάς το μια φορά. Κόψτε το και σερβίρετέ το ζεστό, προκειμένου να γευτείτε πόσο… λουκούμι είναι!

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε πώς να μαγειρεύετε με χυμούς.