Αλάτι στον καφέ; Διαβάστε τη χρήση του
ΤΕΤΑΡΤΗ, 01 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
Δεν μιλάμε για την περίπτωση που μπερδέψατε το αλάτι με τη ζάχαρη, αλλά για την περίπτωση που λίγο αλάτι μπορεί πραγματικά να διορθώσει τον καφέ σας.
Ο καφές που μας κάνει να νιώθουμε ότι θα κατακτήσουμε τον κόσμο το πρωί –ειδικά τις Δευτέρες- δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η λάθος θερμοκρασία νερού μπορεί να του δώσει «μπαγιάτικη» αίσθηση, ενώ αν αφήσουμε την εκχύλιση πολλή ώρα, η γεύση του θα γίνει πικρή. Η μάχη για τον τέλειο καφέ, όπως βλέπετε, είναι δύσκολη.
Απ’ ό,τι φαίνεται, όμως, ένα μικρό κόλπο μπορεί να διορθώσει τα πράγματα και να κάνει τον καφέ σας λιγότερο πικρό, χωρίς ζάχαρη, απλώς με λίγο αλάτι.
Το αλάτι «ακυρώνει» την πικρή γεύση, χωρίς να χαλάσει την πλούσια γεύση του καφέ και χωρίς να τον κάνει… γαλακτομπούρεκο.
Μια πρέζα αλατιού αρκεί και προσέξτε μην το παρακάνετε, γιατί το πολύ αλάτι έχει συνέπειες στην υγεία.