Ποιος είναι ο ρόλος της τρύπας στη μέση της κουτάλας των ζυμαρικών;

koutala-zumarikon
ΤΕΤΑΡΤΗ, 07 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Όσοι έχετε πάντα το κατάλληλο εργαλείο για το κάθε φαγητό και χειρίζεστε τα μακαρόνια με την κλασική κουτάλα για ζυμαρικά, πιθανόν να έχετε παρατηρήσει ότι εκτός από τα δοντάκια, έχει και ένα άλλο χαρακτηριστικό: μια τρύπα στη μέση.

Αν μέχρι τώρα είχατε ασχοληθεί ποτέ με αυτή την τρύπα, θα υποθέτατε ότι έχει τη δική της χρησιμότητα και χρειάζεται στο στράγγισμα των μακαρονιών.

Η αλήθεια είναι, όμως, ότι η τρύπα αυτή χρησιμοποιείται σαν οδηγός μέτρησης, για να σας βοηθήσει να μαγειρεύετε με βάση τις σωστές μερίδες. Αν, για παράδειγμα, φτιάξετε μακαρονάδα με όσα στεγνά μακαρόνια χωράνε στην τρύπα αυτή, τότε θα έχετε φτιάξει μια σωστή μερίδα.

Έτσι, μπορείτε να υπολογίσετε σωστά τις μερίδες σας, σε περιπτώσεις που κάνετε ένα τραπέζι, που θέλετε να γλιτώσετε τα αποφάγια ή απλώς θέλετε να τρώτε όσο πρέπει.