Τα πέντε «δυνατά» σημεία του μαϊντανού
ΔΕΥΤΕΡΑ, 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016
Μπορεί να μην έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πιάτο μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι περιορίζεται μόνο στο άρωμα και τη γαρνιτούρα. Τα οφέλη του ποικίλλουν και πείθουν ότι μπορεί ο μαϊντανός να είναι μικρός στο μάτι, αλλά όχι και στα οφέλη.
Η χρήση του σαν φάρμακο για διάφορες παθήσεις στην Αρχαία Ελλάδα σίγουρα αρχίζει να μας υποψιάζει για τις πολλαπλές του ιδιότητες. Οι λόγοι;
- Αποτελεί πηγή φυλλικού οξέος και σιδήρου, τονώνοντας τον οργανισμό και την καρδιά
- Είναι πλούσιος σε βιταμίνη Β12 που κάνει καλό στο νευρικό σύστημα και τη μνήμη
- Τονώνει το αμυντικό σύστημα του οργανισμού χάρη στη βιταμίνη C, ενώ ταυτόχρονα ωφελεί την όραση με τη βιταμίνη Α και παίζει σημαντικό ρόλο στην πήξη του αίματος με τη βιταμίνη Κ
- Ωφελεί τα νεφρά χάρη στη διουρητική του δράση
- Μπορεί να ανακουφίσει τις κράμπες περιόδου αν καταναλώσετε το τσάι του
Ο μαϊντανός είναι πλούσιος σε βιταμίνες Β12, C, K και Α
Προσθέστε το μαϊντανό, εκτός από τη σάλτσα ντομάτας, στη σαλάτα σας, στο κρέας, στα θαλασσινά και στις πίτες σας, αυξάνοντας την κατανάλωσή του. Κι αν θέλετε να τον αποθηκεύσετε για καιρό, τυλίξτε τον βάλτε τον για μερικές ώρες στην κατάψυξη, τοποθετήστε τον στη συνέχεια σε πλαστική σακουλίτσα και μετά ξανά στην κατάψυξη, μέχρι περίπου 6 μήνες.