Φτιάξτε υπέροχα κεφτεδάκια γεμιστά με φέτα με την πολυεστία Ελ Γκρέκο

el-gkreko
ΤΕΤΑΡΤΗ, 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Τα κεφτεδάκια είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά όλων, πόσο μάλλον όταν είναι γεμιστά. Δείτε πώς να τα φτιάξετε με μια συνταγή που εφαρμόζεται ιδανικά στη νέα πολυεστία Ελ Γκρέκο.

Χρόνος προετοιμασίας: 40’
Χρόνος μαγειρέματος: 20’
Βαθμός δυσκολίας: 3/5

Υλικά (για 2 άτομα)

  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • 1 αυγό
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • 2 κ. γ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Λίγο ξύδι και λίγο λάδι
  • Τυρί φέτα της αρεσκείας σας
  • Αλεύρι για το τηγάνισμα (προαιρετικά)
  • Ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • Δυόσμο για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Βάζετε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ.

Ρίχνετε μέσα το αυγό, 1 κ. γ. δυόσμο, το τριμμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι, το ξύδι, το λάδι και το ψωμί, μουλιασμένο και θρυμματισμένο.

Ζυμώνετε καλά όλα τα υλικά για αρκετά λεπτά, σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνετε για 30 λεπτά στο ψυγείο για να σφίξει το μείγμα.

Σε ένα μπαλάκι τρίβετε την φέτα και την ανακατεύετε με 1 κ. γ. δυόσμο για την γέμιση.

Πλάθετε τα κεφτεδάκια σε στρογγυλό σχήμα παίρνοντας κάθε φορά μια μικρή ποσότητα κιμά.

Γεμίζετε κάθε κεφτεδάκι με τη γέμιση και το κλείνετε καλά. Επαναλαμβάνετε το ίδιο, μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα του κιμά.

Ετοιμάζετε όλα τα κεφτεδάκια και τα αφήνετε σε μια πιατέλα.

Ανάβετε και τους δύο καυστήρες της Πολυεστίας Ελ Γκρέκο® και ζεσταίνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι.

Εάν θέλετε, πανάρετε με αλεύρι τα κεφτεδάκια και στη συνέχεια τα τηγανίζετε ώσπου να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Τα βάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσει το ελαιόλαδο.

Τα γαρνίρετε με δυόσμο, τα συνοδεύετε με σπιτική σάλτσα ντομάτας και τηγανητές πατάτες ή ρύζι και τα απολαμβάνετε.

Η πολυεστία Ελ Γκρέκο μπορεί να σας προσφέρει πολλές λύσεις χάρη στη δυνατότητα πολλών χρήσεων που διαθέτει, καθώς και τη μεγάλη ευκολία, σιγουριά, πρακτικότητα και ταχύτητα που παρέχει. Για τις μικρές ή μεγάλες μαγειρικές σας δημιουργίες, από το καθημερινό ρόφημα μέχρι ξεχωριστές απολαύσεις υψηλής γαστρονομίας, η πολυεστία θα γίνει το νέο σας αγαπημένο εργαλείο κουζίνας, για γρήγορες και νόστιμες γαστρονομικές απολαύσεις.