Φτιάξτε την τέλεια σαλάτα με κινόα και ρόδι

salata-kinoa

Ρόδι και κινόα μαζί σε ένα νόστιμο και θρεπτικό συνδυασμό

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Η χωριάτικη πάει με το καλοκαίρι, όταν βρίσκονται και οι ντομάτες στην εποχή τους και η πράσινη σαλάτα δίνει μεν επιλογές, αλλά εσείς ψάχνετε μια αλλαγή; Ιδού! Εύκολη και σούπερ ωφέλιμη σαλάτα με ρόδι και κινόα.

Το ρόδι είναι σούπερ αντιοξειδωτικό, τονώνει το ανοσοποιητικό, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, ωφελεί την καρδιά και το έντερο και έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του, ενώ η κινόα είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, περιέχοντας σχεδόν διπλάσια ποσότητα ινών από τα περισσότερα δημητριακά, περιέχει σίδηρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο και είναι ελεύθερη γλουτένης, για όσους έχουν δυσανεξία.

Δείτε πώς θα φτιάξετε την τέλεια σαλάτα με αυτά τα πρωταγωνιστικά υλικά σε ελάχιστο χρόνο.

Θα χρειαστείτε:
2½ φλιτζάνια μαγειρεμένη κινόα
σπόρους από ½ ρόδι
1 φλιτζάνι λαχανίδα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
½ φλιτζάνι μαϊντανός
½ φλιτζάνι δυόσμο
2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. αλάτι
λίγο μαύρο πιπέρι

Πώς να τη φτιάξετε:
Αναμείξτε την κινόα, τη λαχανίδα και τους σπόρους του ροδιού σε ένα μεγάλο μπολ.

Χτυπήστε στο μπλέντερ τα υπόλοιπα υλικά (κρεμμυδάκια, μαϊντανό, δυόσμο, χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι) μέχρι το μείγμα να πολτοποιηθεί.

Ρίξτε το μείγμα πάνω στην κινόα με το ρόδι και τη λαχανίδα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Σερβίρετε ως συνοδευτικό ή αξιοποιήστε το ως ορεκτικό, πάνω σε φύλλα από αντίδι.