Δέκα χρήσιμες πληροφορίες που δεν γνωρίζατε για τα μανταρίνια

mantarini
ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Εύκολο και αρωματικό σνακ, πλούσιο σε βιταμίνες, το μανταρίνι δεν σταματά να μας εκπλήσσει με τα οφέλη και την ιστορία του.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ CLICKATLIFE ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ 2017

Πιστεύεται ότι προέρχονται από την Κίνα και καλλιεργούνται σε Κίνα και Ιαπωνία για περισσότερα από 3 χιλιάδες χρόνια.

Έφτασαν στην Ευρώπη στις αρχές του 19ου αιώνα και στη Βόρεια Αμερική στα μέσα του αιώνα.

Είναι επιρρεπή στην Alternaria alternata, μια ασθένεια που τους προκαλεί καφέ κηλίδες.

Ένα μέτριο μανταρίνι αποδίδει περίπου 37 θερμίδες και μας παρέχει περίπου το 30% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης βιταμίνης C.

Μας παρέχουν βιταμίνη Α που κάνει καλό στην όραση.

Για να τα καθαρίσετε εύκολα, αρκεί να κόψετε το πάνω και το κάτω μέρος τους και στη συνέχεια να κόψετε τη μία πλευρά τους στο πλάι. Θα… «ξετυλιχτεί» μόνο του.

Όπως και τα πορτοκάλια, βοηθούν στην απορρόφηση σιδήρου από τον οργανισμό, χάρη στη βιταμίνη C.

Οι φυτικές τους ίνες κάνουν καλό στην πέψη και διευκολύνουν τις κινήσεις του εντέρου.

Το αιθέριο έλαιο μανταρινιού έχει ηρεμιστικές ιδιότητες.

Χαρίζουν λάμψη στο δέρμα, αν τα χρησιμοποιήσετε σε μια σπιτική μάσκα προσώπου. Πάρτε 3-4 φέτες του, χωρίς τα κουκούτσια, χτυπήστε τες στο μπλέντερ με 1 κ.σ. μέλι και 1 κ.σ. γιαούρτι. Απλώστε στο πρόσωπο και το λαιμό, αφήστε να δράσει για 10-20 λεπτά και ξεπλύνετε με κρύο νερό.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ CLICKATLIFE ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ 2017