Το Dessert Wise κάνει wine pairing με γλυκά

dessertwise
ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Το νέο εστιατόριο γλυκού συνδυάζει επιδόρπια και κρασί στο κέντρο της Αθήνας.

Η Ακαδημίας έχει πλέον τη δική της γλυκιά «γωνιά» με το Dessert Wise, το μοναδικό Εστιατόριο Γλυκού, που έχει σκοπό να μας βγάλει για μια διαφορετική έξοδο με πρωταγωνιστές τις γλυκές γεύσεις.

Πίσω από το εγχείρημα βρίσκεται ο Pastry Chef Παναγιώτης Πολυχρόνης, ο οποίος έπειτα από χρόνια εργασίας και εκπαίδευσης σε πολλά κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας, αλλά κυρίως του εξωτερικού (όπως τα Club Gascon, Petrus, Seven Park Place, Pollen Street Social, Sketch, Fat Duck στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα Martin Berasategui & Akelarre στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας και το εμβληματικό Hof Van Cleve στο Βέλγιο, αλλά και το Social Mykonos στο πολυτελές ξενοδοχείο Santa Marina, το οποίο άνοιξε με τον παγκοσμίως γνωστό Michelin Chef, Jason Atherton, όπως και το Sani Resort της Χαλκιδικής όπου συνεργάστηκε ως Executive Pastry Chef) άνοιξε το δικό του «εστιατόριο γλυκού» με επιδόρπια υψηλού επιπέδου που σερβίρονται με κρασί. Όπως αναφέρει ο ίδιος, «Πάντα ήθελα να σερβίρω επιδόρπια που δεν έχουν αυτοσκοπό τον εντυπωσιασμό, με τα πολλά χρώματα, τα περίεργα και χωρίς λόγο ντεκόρ, τις περίπλοκες λέξεις, αλλά το νόημα, να δοκιμάσει ο καλεσμένος ένα πολύ νόστιμο επιδόρπιο που δε θα τον λιγώσει, δε θα τον κουράσει και θα του αφήσει ένα αυθόρμητο χαμόγελο απόλαυσης».

Στο μενού του θα βρείτε πολλές αναπάντεχες προτάσεις, όπως τη μαύρη σοκολάτα με παντζάρι και γιαούρτι, το χαβιάρι Ossetra από τη μοναδική ελληνική εταιρεία παραγωγής, με τη λευκή σοκολάτα και το λεμόνι, τον μπακλαβά με παγωτό δενδρολίβανο και πέρλες από το σιρόπι του, το «αντίστροφο» μιλφέιγ με αρωματικό κρασί και αφρό θυμάρι, τη vegan και πολύ δροσιστική αρμπαρόριζα κ.ά. Όλα τα επιδόρπια έχουν πρόταση του sommelier σαν επιλογή για wine pairing.

Κι όλα αυτά σε ένα ξεχωριστό χώρο στο Κολωνάκι που αποπνέει μια αύρα αριστοκρατίας και θυμίζει παλιό επιβλητικό αρχοντικό της Αγγλίας. Η ελάχιστη παρέμβαση επαγγελματιών στη διακόσμηση του αναδεικνύουν την αυθεντικότητα και την απλότητα με τον πιο κομψό τρόπο. Κάθε γωνιά έχει μία μοναδική αισθητική, με έπιπλα που έχουν μια ιστορία να διηγηθούν και με πινελιές διακόσμησης που είναι αδύνατο να μην τραβήξουν το βλέμμα. Στο επάνω μέρος, υπάρχει ένας πολυτελής και ήσυχος privee χώρος που προσφέρει μία επιλογή απομόνωσης/ιδιωτικότητας, ιδανικός για συναντήσεις εκλεκτού κύκλου. Το Dessert Wise δουλεύει κυρίως με κρατήσεις για το βράδυ, αλλά μπορείτε και στην βόλτα σας στο Κολωνάκι να δοκιμάσετε ένα επιδόρπιο μαζί με έναν espresso από τις 13:00 κι έπειτα.

Info
Dessert Wise
Ακαδημίας 18, Κολωνάκι
στην στοά του Βιοτεχνικού Επιμελητήριου