Στην Αθήνα το κορυφαίο παγκόσμιο γαστρονομικό γεγονός Future Menus

future-menus
ΤΡΙΤΗ, 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2024

H Unilever Food Solutions υποδέχθηκε το μέλλον της γαστρονομίας στην Αθήνα.

Οι τάσεις που θα διαμορφώσουν το μέλλον της εστίασης, όπως η ανάγκη για βιώσιμες πρακτικές και η προσαρμογή σε νέες διατροφικές συνήθειες αποτέλεσαν τη θεματική του Future Menus, του κορυφαίου παγκόσμιου γαστρονομικού γεγονότος, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2024 στην Αθήνα. Έχοντας ήδη ταξιδέψει σε πόλεις όπως η Σιγκαπούρη, η Στοκχόλμη και το Ριάντ, το Future Menus φιλοξενήθηκε από τη Unilever Food Solutions (UFS) στο Ωδείο Αθηνών, όπου πάνω από 400 επαγγελματίες του κλάδου HoReCa, σεφ, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι αλυσίδων εστιατορίων και ειδικοί συνεργάτες συγκεντρώθηκαν για να εξερευνήσουν τις τάσεις στην εστλιαση. Σε ρόλο συντονιστή, βρέθηκε ο Αθηναγόρας Κωστάκος, ο διάσημος Έλληνας σεφ με διεθνή παρουσία και Culinary Director στο Noema Μυκόνου και στο Bacchanalia Λονδίνου.

Το «παρών» έδωσαν καταξιωμένες προσωπικότητες της παγκόσμιας γαστρονομίας, παρουσιάζοντας τις βασικότερες τάσεις που θα καθορίσουν την επόμενη ημέρα του κλάδου. Η αυθεντία της παγκόσμιας γαστρονομίας Marco Pierre White, βραβευμένος με 3 αστέρια Michelin και μέντορας του Gordon Ramsay. Ο Michael Caines, βραβευμένος με 3 αστέρια Michelin, γνωστός για την προτίμησή του στα τοπικά προϊόντα και στις έντονες γευστικές εμπειρίες που αυτά προσφέρουν. Ο Paco Morales, σεφ του βραβευμένου με τρία αστέρια Michelin Noor, που ενσωματώνει ανδαλουσιανή παράδοση με σύγχρονες τεχνικές. Ο Νίκος Ρούσσος, κάτοχος 2 αστεριών Michelin, Executive Chef και Co-founder των εστιατορίων OPSO και kĩma στο Λονδίνο, με εξειδίκευση στη μηδενική σπατάλη θαλασσινών. Ο Θάνος Φέσκος, βραβευμένος με δύο αστέρια κι ένα πράσινο αστέρι Michelin, Executive Chef του Delta Restaurant στην Αθήνα. Η Miyoko Schinner, ιδρύτρια της Miyoko’s Creamery και πρωτοπόρος στη διάδοση του veganism, ως μία μορφή βιώσιμης διατροφής. Ο Brandon Collins, Corporate Executive Chef στη Unilever Food Solutions Βόρειας Αμερικής, με ηγετική πορεία σε σημαντικά εστιατόρια των ΗΠΑ και η ομάδα των Ελλήνων Chefs της Unilever Food Solutions, Αναστάσιος Αλεξίου, Γιώργος Αγγελόπουλος και Κατερίνα Μεντή.

Η Andrea Petres, Marketing Leader για τη South EU Group της Unilever Food Solutions, με εξειδίκευση στην ηγεσία πολυπολιτισμικών ομάδων, μοιράστηκε την εμπειρία της και insights από τη βιώσιμη ανάπτυξη των brands. Ο καταξιωμένος γαστρονομικός δημοσιογράφος με 37 χρόνια εμπειρίας και μέλος των The World's 50 Best Restaurants, Δημήτρης Αντωνόπουλος επικεντρώθηκε στην εκτενή του εμπειρία και τα χρήσιμα μαθήματα για το μέλλον, ενώ ο Νίκος Βελλισσαρόπουλος, Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE και βραβευμένος από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού για την προσφορά του στην εκπαίδευση και τον τουρισμό, μίλησε για τις νέες προοπτικές στην εκπαίδευση στον τομέα της γαστρονομίας και του τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το Future Menus Report, το αποτέλεσμα μίας παγκόσμιας έρευνας για τις τάσεις που θα διαμορφώσουν το μέλλον της γεύσης, αλλά και πρακτικές συμβουλές για να μπορέσουν οι επαγγελματίες της γαστρονομίας να εξελίξουν τα μενού τους. Το Future Menus Report πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία τη UFS με δεδομένα από όλο τον κόσμο. Το Report είναι διαθέσιμο για τους ενδιαφερόμενους μέσω του ιστότοπου της UFS.

Η βραδιά έκλεισε με ένα μοναδικό γεύμα που επιμελήθηκε ο Αναστάσιος Αλεξίου, Head Chef της UFS Ελλάδας & Κύπρου, το οποίο περιλάμβανε πιάτα εμπνευσμένα από τους chefs και τις νέες τάσεις που παρουσιάστηκαν.