4 ιδιαίτερα πασχαλινά μενού της Αθήνας που μοσχοβολούν παράδοση

ΤΡΙΤΗ, 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2025
Μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία για το Πάσχα, με τα τραπέζια του Μεγάλου Σαββάτου και της Κυριακής του Πάσχα να ετοιμάζονται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια της Αθήνας. Ιδού 4 ξεχωριστές επιλογές αν μείνετε εντός των τειχών.

Γιορτάστε το Πάσχα στο NJV Αthens Plaza στο κέντρο της Αθήνας, απολαμβάνοντας το αναστάσιμο δείπνο και το εορταστικό γεύμα της Λαμπρής. Το Μεγάλο Σάββατο (€85/άτομο) το μενού περιλαμβάνει μαγειρίτσα, πράσινη σαλάτα με ξινομυζήθρα, σιγομαγειρεμένο κότσι αρνιού και γλυκά όπως μπαμπά με παλαιωμένο τσίπουρο. Την Κυριακή του Πάσχα (€95/άτομο), το τραπέζι γεμίζει με παραδοσιακές σαλάτες, τυρόπιτα, ποικιλία ελληνικών τυριών και ψητών κρεάτων, όπως αρνί, κοκορέτσι και κοντοσούβλι, συνοδευμένα από πατάτες baby και πίτες. Τα γλυκά περιλαμβάνουν γαλακτομπούρεκο, σοκολατένιο κέικ και ραβανί με παγωτό καϊμάκι, ενώ στην τιμή περιλαμβάνεται μία φιάλη κρασί ανά δύο άτομα. Σημειώστε ότι υπάρχουν παιδικά μενού και χορτοφαγικές επιλογές κατόπιν συνεννόησης, ενώ αν θέλετε να απολαύσετε τις πασχαλινές γεύσεις, αλλά να μην βγείτε από το σπίτι σας, η υπηρεσία Catering και φέτος σας καλύπτει με πασχαλινές συνταγές που ετοίμασε ο Executive Chef Παναγιώτης Αναστασίου και ο Pastry Chef Νίκος Τσόλης και οι ομάδες τους. Info: Βασ. Γεωργίου Α', 2, Πλατεία Συντάγματος, 2103352400.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, στο GB Roof Garden θα υπάρχει διαθέσιμο ειδικό μενού με νηστίσιμα πιάτα και επιδόρπια, ωστόσο το υπέροχο εστιατόριο της Μεγάλης Βρεταννίας με θέα στην Ακρόπολη και τα φώτα της πόλης έχει ετοιμάσει πασχαλινά μενού για το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα. Μετά την Ανάσταση στις όμορφες εκκλησίες της Αθήνας, απολαύστε με τους αγαπημένους σας το αναστάσιμο δείπνο στην καρδιά της πόλης (140 ευρώ/άτομο) από τις 22:30 έως τη 1:00, στο ανανεωμένο GB Roof Garden Restaurant του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία. Ο Chef de Cuisine Νίκος Λιόκας σας καλωσορίζει με παραδοσιακή μαγειρίτσα και εκλεκτά ορεκτικά, ενώ στη συνέχεια ακολουθεί ένα ντουέτο από αρνίσια κοτολέτα με λεμόνι και ρίγανη, σεφταλιά στα κάρβουνα με γιαούρτι και πατάτες φούρνου. Για επιδόρπιο, ο Pastry Chef Αλέξανδρος Κούφας δημιουργεί μια μοναδική πορτοκαλόπιτα με άνθη πορτοκαλιάς, ζελέ πορτοκαλιού με κρέμα κάρυ και σορμπέ βανίλιας Μαδαγασκάρης. Το αρωματικό, σπιτικό τσουρέκι και τα παραδοσιακά κόκκινα αυγά συμπληρώνουν ιδανικά το αναστάσιμο μενού του GB Roof Garden, που δένει απόλυτα με τη μαγική ατμόσφαιρα της βραδιάς. Την Κυριακή του Πάσχα από τις 13:30 έως τις 17:00, το GB Roof Garden, τιμώντας την παράδοση, σας υποδέχεται σε μία ηλιόλουστη αυλή στο κέντρο της Αθήνας, με πανοραμική θέα στα ιστορικά μνημεία της πόλης. Η γιορτή ξεκινά με καλωσόρισμα δίπλα στη σούβλα με ούζο, μεζεδάκια και κόκκινα πασχαλινά αυγά. Ο εντυπωσιακός πασχαλινός μπουφές του Executive Chef Αστέριου Κουστούδη περιλαμβάνει παραδοσιακά ορεκτικά, μαγειρίτσα, εκλεκτές σαλάτες και ζεστά πιάτα της ελληνικής κουζίνας, ενώ η εμπειρία κορυφώνεται με τα live carving stations με αρνί και χοιρινό κοντοσούβλι που κόβονται επί τόπου. Το γεύμα ολοκληρώνεται με δροσερά, φρεσκοκομμένα φρούτα, ελληνικά γλυκά, ολόφρεσκα ατομικά επιδόρπια και μια λαχταριστή ποικιλία από τούρτες σε διάφορες γεύσεις (190 ευρώ/άτομο). Info: 8ος όροφος, Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1, Αθήνα, 210 3330766.

Σε μια πιο cozy, οικονομική αλλά ποιοτική και δημιουργική πρόταση με τη σφραγίδα της Μάνης, το ΜΑΝΗΜΑΝΗ στο Κουκάκι έχει συνθέσει ένα πολύ ιδιαίτερο δείπνο για το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου (35 ευρώ/άτομο). Πράσινη σαλάτα με ξινόμηλο, τυρί μαστίχας, σέλερι, φινόκιο, καραμελωμένα φουντούκια και σάλτσα εσπεριοδειδών, αλλά και μαγειρίτσα με σέσκουλα, καυκαλήθρες και μυρώνια σας περιμένουν για να συνοδέψουν το τσούγκρισμα των κόκκινων αυγών. Το δείπνο κλείνει με άρωμα παράδοσης μπλεγμένο με σύγχρονη άποψη, με κρέμα τσουρέκι με καραμελωμένο φιστίκι Αιγίνης και παγωτό κανέλα. Info: Φαλήρου 10, Κουκάκι, 210 9218180.

Το Ορθόδοξο Πάσχα είναι βαθιά συμβολικό και προσφέρει μοναδική ευκαιρία να βιώσει κανείς την ελληνική κουλτούρα. Την Κυριακή 20 Απριλίου, επισκέπτες και ντόπιοι, καλούνται να γιορτάσουν όλοι μαζί, σε μια ζεστή, οικογενειακή ατμόσφαιρα με παραδοσιακό γεύμα στην Taverna 37 του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens. Ένα αυθεντικό εορταστικό τραπέζι με συνοδεία ζωντανής μουσικής και πανοραμική θέα στο Αιγαίο μέσα από μπουκαμβίλιες. Ο σεφ Αλέξανδρος Κοσκινάς και η ομάδα του φέρνουν στο πιάτο την ελληνική άνοιξη με πιάτα όπως ολόκληρο αρνί στη σούβλα, κοντοσούβλι χοιρινό και κοτόπουλο, φέτα στο φούρνο (μπουγιουρντί), κρεμώδες γαλακτομπούρεκο και αφράτη πορτοκαλόπιτα. Info: Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 210 8901037.