3 συμβουλές για λαμπερό δέρμα χωρίς κόστος

gunaika-derma-fthinoporo
ΔΕΥΤΕΡΑ, 09 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Πώς δείχνει ένα λαμπερό δέρμα; Ενυδατωμένο, ομοιόμορφο και μαλακό. Δεν χρειάζεται να είναι τέλειο. Μπορεί να έχετε πόρους και ρυτίδες, αλλά με την κατάλληλη φροντίδα, το πρόσωπό σας να λάμπει. Και τα παρακάτω μυστικά βοηθούν σε αυτό.

Κάποιοι άνθρωποι έχουν λαμπερό και υγιές δέρμα χωρίς να προσπαθήσουν πολύ. Κάτι η ορμονική ισορροπία, κάτι το DNA, μπορεί να τους χαρίζει λαμπερό και υγιές δέρμα με μια τυπική φροντίδα. Φροντίζοντας, λοιπόν, πρώτα απ’ όλα την υγεία μας, τη διατροφή μας, τον ύπνο μας και απέχοντας από τσιγάρο και ήλιο, φορώντας πάντα αντιηλιακό, έχουμε κάνει τη μισή (και παραπάνω) δουλειά για το δέρμα μας. Τι άλλο, όμως, μπορείτε να κάνετε στο σπίτι, χωρίς να ξοδέψετε χρήματα;

 Χρησιμοποιήστε παγάκια με γάλα
Το γάλα και ο πάγος είναι ο τέλειος συνδυασμός για μια ξηρή και θαμπή επιδερμίδα. Το γαλακτικό οξύ στο γάλα βοηθά στη μείωση της θαμπάδας και προσφέρει φυσική λάμψη, ενώ ταυτόχρονα είναι ένα φυσικό ενυδατικό προϊόν. Τρίψτε απαλά στην επιδερμίδα σας τα παγάκια γάλακτος και θα δείτε πώς μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της ξηρότητας.

Φτιάξτε τη δική σας ενυδατική μάσκα
Το γιαούρτι και το αβοκάντο είναι ένα από τα καλύτερα μυστικά για λαμπερό δέρμα. Το γιαούρτι περιέχει γαλακτικό οξύ και έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ το αβοκάντο περιέχει διάφορες βιταμίνες όπως Ε, Β, Κ και λιπαρά οξέα. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε και λίγο μέλι που προσφέρει βαθιά θρέψη και ενυδάτωση στο δέρμα.

Ασκηθείτε
Ξέρατε ότι σύμφωνα με έρευνες, η αερόβια άσκηση για τρεις μήνες βοηθά στη βελτίωση της υφής του δέρματος, αλλά και στην πρόληψη της φθοράς που σχετίζεται με την ηλικία; Μ’ ένα σμπάρο, λοιπόν, πολλά τρυγόνια, αφού βοηθά και στη σιλουέτα και στην καρδιαγγειακή υγεία και στο δέρμα, με τουλάχιστον 75-150 λεπτά άσκησης να συμβάλλουν στη βελτίωση της γενικής υγείας. Ασκηθείτε σε μέτρια ένταση για μια εβδομάδα και στη συνέχεια προχωρήστε με έντονη ένταση μετά από δέκα ημέρες.