Πού θα απολαύσουμε φέτος την 25η Μαρτίου;
Αν παραμείνετε στην Αθήνα αυτές τις ημέρες και είστε λάτρεις του μπακαλιάρου και της σκορδαλιάς, τα παρακάτω στέκια για φαγητό σας περιμένουν για να κλείσετε γευστικά το τριήμερο.
Ψαράκια και θαλασσινά, Χαλάνδρι-Βάρκιζα-Κηφισιά-Γλυφάδα
Όποιο κατάστημα κι αν επιλέξετε, το σίγουρο είναι στο «Ψαράκια και θαλασσινά» θα απολαύσετε πλούσιο μπακαλιάρο και αρωματική σκορδαλιά, τα οποία μπορείτε να συνδυάσετε και με άλλους μεζέδες, πάλι με αέρα θάλασσας, όπως καβουροσαλάτα, μύδια, γαρίδες σαγανάκι, καλαμάρι τηγανητό, ξιδάτο χταπόδι κ.ο.κ. Info: Κώστα Βάρναλη 5, Χαλάνδρι, 210 6855932, Ιλισίων 27, Νέα Κηφισιά, 210 6203622, Λεωφόρος Ποσειδώνος 14, Βάρκιζα, 210 965 4138, Κύπρου 60, Γλυφάδα, 210 8983555.
Μια από τις πιο ποιοτικές ψαροταβέρνες στην περιοχή, με θέα τα Ολυμπιακά Ακίνητα και ανοιχτό ορίζοντα, ο Καραβίδας θα σας δυσκολέψει να βρείτε τραπέζι τις ημέρες αιχμής, αλλά αν τα καταφέρετε, θα απολαύσετε λαχταριστή σκορδαλιά με μπακαλιάρο, ενώ μπορείτε να ανοιχτείτε και στα θαλασσινά του, σε καλές τιμές. Info: Δεμιρδεσίου 89, Νέα Ιωνία, 210 2714585.
Λελούδας, Βοτανικός
Από το 1928 στο... κουρμπέτι, ο Λελούδας έχει χτίσει το όνομά του και την ιστορία του στο Βοτανικό, με το δίδυμο μπακαλιάρος-σκορδαλιά να είναι το σήμα κατατεθέν του. Φτιάχνει και το δικό του κρασί, ενώ έχει και πολλές ακόμη επιλογές, όπως ρεβίθια κοκκινιστά με ρέγκα, μαυρομάτικα με σπανάκι, φρέσκες τηγανητές πατάτες και μπόλικη ευγένεια. Info: Σαλαμινίας 8-10, 210 346 4167.
Σε έναν απλό και οικείο χώρο, με κουζίνα που στηρίζεται στα ψάρια και τα θαλασσινά κι έχει έντονα μοντέρνα άποψη, στα Άργουρα θα φάτε.. καλά. Με ονομασία από το χωριό Άργουρα στη Νότια Εύβοια, δικαιολογούν πλήρως και το όνομα του εστιατορίου και με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας καταλαβαίνετε ότι σας περιμένει ποιοτικό μενού, όχι μόνο για την ημέρα αυτή, αλλά και κάθε ημέρα. Για την 25η Μαρτίου πάντως, ο τηγανητός μπακαλιάρος-μπουκίτσες με κουρκούτι θα σας πάρει τα μυαλά. Info: Αγησιλάου 49-51, Τζιτζιφιές, Καλλιθέα, 217 7173200.