Bloody Mary: γνωρίζετε την ιστορία πίσω από το διάσημο κοκτέιλ;
Γνωρίστε λίγο καλύτερα το κοκτέιλ με χυμό ντομάτας και ελάτε να το φτιάξουμε μαζί με την κλασική συνταγή.
Οι μύθοι γύρω από το κοκτέιλ Bloody Mary είναι τόσο σκοτεινοί όσο και ο χυμός ντομάτας. Όμως, οι ιστορικοί κοκτέιλ συμφωνούν γενικά ότι όλες οι ιστορίες που κυκλοφορούν σχετικά με το πώς προέκυψε αυτό το ποτό, πιθανότατα δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια.
Η πραγματικότητα αφορά σε έναν μπάρμαν που ονομάζεται Fernand “Pete” Petiot, ο οποίος είχε την ιδέα για τη βασική εκδοχή του ποτού στις αρχές της δεκαετίας του 1920 ενώ εργαζόταν στο φημισμένο Harry’s New York Bar στο Παρίσι. Μετά την απαγόρευση, ο Petiot έφερε το ποτό στο Μανχάταν όταν ξεκίνησε ως υπεύθυνος του King Cole Bar στο St. Regis Hotel. Για λίγο, το κοκτέιλ επαναπροσδιόρισε το Red Snapper σε μια προσπάθεια να γίνει πιο προσιτό στις πιο ντελικάτες αμερικανικές ευαισθησίες. Και ενώ δούλευε στο St. Regis, ο Petiot πειραματίστηκε αρκετά με το χυμό ντομάτας και διάφορα καρυκεύματα – πρόσθεσε αγριοράπανο, σάλτσα Tabasco, χυμό λεμονιού και αλάτι σέλινου.
Έπιασε. Ένα κλασικό ποτό γεννήθηκε!
Φυσικά, υπάρχουν και άλλες θεωρίες. Η πιο περίεργη είναι ότι το Bloody Mary χρονολογείται από την εποχή της αδίστακτης Βασίλισσας Mary I της Αγγλίας, στα μέσα του 1550. «Ο χυμός ντομάτας», λένε τα δημοσιεύματα, «αντιπροσωπεύει το χυμένο αίμα, ενώ η βότκα ένα “firewater” που συμβολίζει τα βάναυσα μέσα της βασίλισσας για την εκτέλεση των μαρτύρων.» Ο κωμικός George Jessel ισχυρίστηκε επίσης ότι αυτός εφηύρε το ποτό το 1939.
Το Bloody Mary δεν είναι βραδινό ποτό. Είναι, ωστόσο, ένα γνωστό αντίδοτο για το hangover.
Φτιάξτε μόνοι σας Bloody Mary από τον Wayne Curtis
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
2 oz Βότκα
4 oz χυμό ντομάτας
Φρέσκος χυμός λεμονιού (περίπου 0,25 oz)
Σάλτσα Worcestershire (3 dashes)
Tabasco Sauce (2 dashes)
Έτοιμο horseradish (0,25 κουταλάκι του γλυκού)
Celery bitters (2 dashes) ή αλάτι σέλινο (2-3 dashes)
Αλατοπίπερο
Γαρνίρετε: Λεμόνι, σέλινο, πίκλα πράσινου φασολιού
www.krasiagr.com