Αυτή είναι η μεγαλύτερη πορεία πλοίου στον κόσμο

karabi-thalassa
ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024

Ξεκινά από το Πακιστάν και φτάνει μέχρι τη Ρωσία.

Υπάρχουν τρεις θεωρητικά μεγαλύτερες διαδρομές γύρω από τον κόσμο, σύμφωνα με το seawaylogistics.co.uk που είναι μεγαλύτερες από το μισό του πλανήτη, που φτάνει τα 19.840 χιλιόμετρα (12.330 μίλια).

Η πρώτη διαδρομή, η οποία ξεπερνά τα 20.000 χιλιόμετρα, ξεκινά από το Invercargill της Νέας Ζηλανδίας, από τις ακτές της Βραζιλίας και τελικά σταματά στη νοτιοδυτική ακτή της Ιρλανδίας. Η επόμενη διαδρομή φτάνει πάνω από 25.000 χιλιόμετρα και ταξιδεύει από την επαρχία Χορμοζάν στο Ιράν καταλήγοντας στη νοτιοδυτική ακτή του Μεξικού. Η τελευταία και πιο συναρπαστική διαδρομή φτάνει τα 32.040 χιλιόμετρα (19.910 μίλια) και ξεκινά από τη Sonmiani, κοντά στο λιμάνι του Καράτσι στο Πακιστάν, διασχίζει την Αραβική Θάλασσα, περνά τόσο από τη Νότια Αφρική, την Αργεντινή και τη Χιλή και τελικά καταλήγει στην περιοχή Karingshy της Ανατολικής Ρωσίας. Αυτή είναι και η μακρύτερη συνεχής διαδρομή με πλοίο χωρίς να χρειάζεται να διασχίσει κανείς στεριά.

Η συγκεκριμένη διαδρομή εντοπίστηκε από μια ομάδα ερευνητών που χρησιμοποίησαν υπολογιστικά εργαλεία για να προσδιορίσουν την πιο μακρινή ευθεία πορεία στην επιφάνεια της Γης που δεν αγγίζει στεριά. Είναι μια εντυπωσιακή επίδειξη του πόσο απέραντοι και διασυνδεδεμένοι είναι οι ωκεανοί του κόσμου.