Απόδραση στην Αίγινα για τη γιορτή του φιστικιού

aigina
ΤΡΙΤΗ, 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024

Από τις 12 έως τις 15 Σεπτεμβρίου, το κοντινό και γραφικό νησί του Αργοσαρωνικού μας καλεί να γιορτάσουμε το αγαπημένο τοπικό προϊόν του και ταυτόχρονα να απολαύσουμε λίγο καλοκαίρι ακόμα.

Λίγο παραπάνω από μία ώρα θα σας πάρει να ξεφύγετε εντελώς από το αστικό περιβάλλον και να βρεθείτε στη νησιώτικη αύρα του Αργοσαρωνικού και συγκεκριμένα στην Αίγινα, η οποία από τις 12 έως τις 15 Σεπτεμβρίου γιορτάζει ένα από τα πιο πολύτιμα αγαθά της: το φιστίκι Αιγίνης.

Τι σας περιμένει στο 15ο Aegina Fistiki Fest
Είναι γνωστό πόσο ψηλά στις ελληνικές υπερτροφές βρίσκεται το φιστίκι Αιγίνης για τα οφέλη, τη νοστιμιά, αλλά και τις πολλαπλές χρήσεις και μορφές στις οποίες θα το βρείτε στην αγορά. Στο πλαίσιο του Aegina Fistiki Fest, σε όλο το μήκος της παραλίας της πόλης της Αίγινας σας περιμένει από τις 10 το πρωί καθημερινά η εμπορική έκθεση που αποτελεί το κεντρικό γεγονός του φεστιβάλ και φιλοξενεί πάνω από πενήντα εκθέτες. Εκεί θα μπορέσετε να πάρετε απευθείας από τους φιστικοπαραγωγούς του νησιού τα προϊόντα τους, ενώ ο φημισμένος καρπός της Αίγινας θα πρωταγωνιστήσει σε πλήθος γλυκών ή αλμυρών γεύσεων και πρωτότυπων προϊόντων που θα διατίθενται στα διάφορα περίπτερα. Την τιμητική τους έχουν και τα άλλα προϊόντα του νησιού, το μέλι, το λάδι, τα εξαιρετικά γαλακτοκομικά. Σε κάποια περίπτερα θα υπάρχουν επίσης κεραμικά και άλλα χειροτεχνικά προϊόντα του τόπου.

Τα highlights της Αίγινας
Στην Αίγινα θα χορτάσετε ιστορία, ομορφιές, καλό ψάρι, δροσερές παραλίες και ενδιαφέροντα αξιοθέατα που μπορείτε να εξερευνήσετε.

  • Στο λιμάνι και την παραλιακή ζώνη της Αίγινας με τα όμορφα σπίτια και το λευκό εκκλησάκι του Άγιου Νικόλα του Θαλασσινού, κάντε τη βόλτα σας και επισκεφτείτε την ψαραγορά και τα παραδοσιακά ουζερί και μεζεδοπωλεία για να απολαύσετε φρέσκο ψάρι και τα παραδοσιακά αιγινίτικα φαγητά και μεζεδάκια.
  • Συνεχίστε τη βόλτα στα σοκάκια και τα καλντερίμια της πόλης. Τα κτίρια στην Αίγινα είναι δείγματα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής με έντονο το λαϊκό στοιχείο, χτισμένα τον 19ο αιώνα, για να θυμίζουν ότι η Αίγινα υπήρξε κάποτε πρωτεύουσα της Ελλάδας.
  • Προτού καθίσετε στην κοσμοπολίτικη Αγία Μαρίνα στα ανατολικά για καφέ και φαγητό, κάντε μια βουτιά στις όμορφες παραλίες της όπως στο Κλίμα, την παραλία Μαραθώνα, την Αιγινήτισσα, τις Καμάρες αλλά και την Αγία Μαρίνα.
  • Για φρέσκο και ποιοτικό ψάρι κατευθυνθείτε επίσης και προς το ψαροχώρι της Πέρδικας. Η ψαροταβέρνα «Ο Μίλτος», αλλά και το εστιατόριο «Αλκυόνη» είναι μερικές από τις καλύτερες επιλογές σας εκεί.
  • Περάστε επίσης οπωσδήποτε από την Παλαιοχώρα, τη μεσαιωνική πρωτεύουσα του νησιού που χρησίμευε ως καταφύγιο από τους πειρατές και στην οποία σήμερα σώζονται 20 εκκλησίες.
  • Βόρεια της πόλης θα βρείτε το δεύτερο λιμάνι του νησιού, τη Σουβάλα, γνωστή για τα ιαματικά νερά της και βορειοανατολικά, τον περίφημο ναό της Αθηνάς Αφαίας, μέσα στα πεύκα, με θέα την απέραντη γαλάζια θάλασσα.
  • Ένα ακόμη από τα πιο γνωστά αξιοθέατα του νησιού, που προσελκύει κάθε χρόνο εκατοντάδες επισκέπτες θρησκευτικού τουρισμού, είναι το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου, στο δρόμο για την Αγία Μαρίνα.