Απόδραση για πεζοπορία στα αισθητικά δάση της Δίρφυος και του Ξηροβουνίου

dirfu
ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024

Η εποχή είναι μαγική για να «χαθείτε» μέσα στο δάσος και η ομάδα Comboride σας υπόσχεται να το ζήσετε σε ένα από τα ομορφότερα μονοπάτια της κεντρικής Ελλάδας.

Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού έχουν παρέλθει και το φθινόπωρο είναι μια υπέροχη εποχή να εξερευνήσετε τις ομορφιές της Ελλάδας, τη φύση και το πράσινο που έχει να σας προσφέρει απλόχερα. Γι’ αυτό και στην επόμενή περιπέτειά τους, οι Comboride βάζουν μπρος για τις καταπράσινες παρυφές της Δίρφυος, κάτω από τις χαράδρες του Ξηροβουνίου όπου απλώνεται ένα πλούσιο χαλί από έλατα, δρυς, καστανιές και πλατάνια. Ένα μαγικό τοπίο από πυκνά δάση βαθιές ρεματιές και πολλά τρεχούμενα νερά.

Εκεί υπάρχουν χαραγμένα από αιώνες μονοπάτια που ένωναν τα απομονωμένα χωριά που «βλέπουν» Αιγαίο με τα κοντινά, στα δυτικά των δύο δύσβατων ορεινών όγκων. Σε δύο από αυτούς τους παλιούς πεζοπορικούς άξονες θα περπατήσετε αυτή την Κυριακή 22/9, με αρχή και τέλος τη γραφική και πανέμορφη Στενή.

​​​​Το μονοπάτι ξεκινάει πάνω από το γήπεδο της Στενής και μπαίνει σε ένα υπέροχο δάσος με έλατα, κουμαριές και σκίνα. Στην πορεία από το μονοπάτι Σ2, θα συναντήσετε την πηγή Συκάμινο, η οποία αναβλύζει στη ρίζα ενός βράχου και θα περπατήσετε στον χωματόδρομο που ένωνε παλιά τα χωριά της Στενής με αυτά από την πλευρά του Αιγαίου.

Λίγα χιλιόμετρα αργότερα θα μπείτε στον Ελατιά, ένα πυκνό ελατόδασος όπου μετά από μισή ώρα περίπου περπάτημα, το μονοπάτι θα σας βγάλει στο Καταφύγιο. Από εκεί η διαδρομή του μονοπατιού Σ3 από το Ξηροβούνι είναι εξίσου υπέροχη. Μέσα από την οργιώδη βλάστηση και την φρεσκάδα των τρεχούμενων νερών στο Στενιώτικο ρέμα, η επιστροφή στη Στενή θα σας συναρπάσει.

Απόσταση 9 χλμ.
Διάρκεια 4:30 ώρες 
Υψ.Διαφορά Ανάβασης 500 m
Κατάβαση 500 m
Βαθμός δυσκολίας 1+​ Η διαδρομή είναι κατάλληλη για μικρούς και μεγάλους, λάτρεις της φύσης με καλή φυσική κατάσταση.

Info
Comboride@Δίρφη
στις 22/9
κόστος 32-36 ευρώ