Σε αυτούς τους προορισμούς το αλκοόλ… απαγορεύεται

india-taz-maxal
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 06 ΜΑΙΟΥ 2016

Αν μερικά ποτηράκια τα θεωρείτε απαραίτητα στο ταξίδι σας για να χαλαρώσετε, τότε μείνετε μακριά από τους παρακάτω προορισμούς.

Ινδία

Αρκετές πολιτείες της Ινδίας έχουν νόμους που περιορίζουν ή απαγορεύουν την πώληση και κατανάλωση αλκοόλ, με την Μπιχάρ να είναι η τελευταία που το εφαρμόζει από την 1η Απριλίου. Αυτό σημαίνει ότι μόνο επιλεγμένα σημεία μπορούν να πωλούν αλκοόλ, ενώ υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει μελλοντικά και ολική απαγόρευση. Στα νησιά Lakshadweep απαγορεύεται τελείως, εκτός από το Bangaram Island Resort και στο Gujarat, όσοι κάνουν διακοπές πρέπει να αγοράζουν άδειες 30 ημερών.

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Το αλκοόλ είναι ευρέως διαθέσιμο σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και σούπερ μάρκετ στο ομοσπονδιακό αυτό κράτος, αλλά θεωρείται παράνομο να πιει κάποιος ή να είναι υπό την επήρεια αλκοόλ σε δημόσιους χώρους. Στο εμιράτο του Sharjah, το αλκοόλ απαγορεύεται τελείως.

Μαλδίβες

Αν βρεθείτε ποτέ σε αυτόν τον ονειρεμένο προορισμό, μπορείτε να καταναλώσετε όσο αλκοόλ θέλετε στο θέρετρο που θα παραθερίζετε, αλλά στο Malé, που είναι η πρωτεύουσα, και σε άλλα νησιά που δεν είναι παραθεριστικά, η κατανάλωση αλκοόλ απαγορεύεται.

Μπρουνέι

Η πώληση και η δημόσια κατανάλωση αλκοόλ απαγορεύεται στο Μπρουνέι. Παρ’ όλ’ αυτά οι επισκέπτες που δεν είναι μουσουλμάνοι μπορούν να φέρνουν μέχρι 2 λίτρα ποτών ή 12 κουτάκια μπίρας κάθε 48 ώρες και να τα δηλώνουν, ενώ πρέπει να αγοράσουν άδεια για την κατανάλωσή τους.

Η.Π.Α.

Παρ’ όλο που η ποτοαπαγόρευση καταργήθηκε περισσότερα από 80 χρόνια πριν, κάποιες επαρχίες παραμένουν… «στεγνές», συμπεριλαμβανομένων 36 στο Μισισίπι, 83 στην Αλάσκα, 3 στη Φλόριντα και αρκετές στο Τέξας, το Αρκάνσας, την Αλαμπάμα και το Κεντάκι. Η περιοχή, μάλιστα, Moore County στο Τενεσί, που είναι και η τοποθεσία των αποστακτηρίων Jack Daniel’s, παραμένει επίσης «στεγνή».

Μπαγκλαντές

Η πώληση αλκοόλ απαγορεύεται αυστηρά στο Μπαγκλαντές και μπορεί να το αγοράσει μόνο κάποιος που δεν είναι μουσουλμάνος, σε συγκεκριμένα bar, εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Ταϊλάνδη, Φιλιππίνες, Βενεζουέλα

Η κατανάλωση αλκοόλ δεν αποτελεί πρόβλημα στην Ταϊλάνδη, όπως θα ανακαλύψετε στο δρόμο Khaosan της Μπανγκόκ, αλλά ούτε και στις Φιλιππίνες και τη Βενεζουέλα. Υπάρχουν, όμως, περιορισμοί κατά τη διάρκεια των εκλογών, με τις Φιλιππίνες να απαγορεύουν την πώληση αλκοόλ μέχρι και 2 ημέρες πριν την ψήφο και την Ταϊλάνδη να το απαγορεύει από τις 6 το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας, Στη Βενεζουέλα, οι περιορισμοί διαρκούν 21 ώρες.

Πακιστάν

Κι εδώ, αλκοόλ μπορούν να αγοράσουν όσοι δεν είναι μουσουλμάνοι, αλλά μόνο σε ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων σε μεγάλες πόλεις. Υπάρχει, επίσης, και μαύρη αγορά, αλλά οι σπιτικές ζυθοποιήσεις έχουν κατηγορηθεί για αρκετούς θανάτους. Όπως και να’χει πάντως, οι συστάσεις του Foreign Office είναι να μείνουν οι τουρίστες μακριά από αρκετά μέρη της χώρας, όπως το Peshawar, τη λεωφόρο Karakoram ανάμεσα σε Islamabad και Gilgit, την κοιλάδα Kalash, την Quetta και το βόρειο και δυτικό Balochistan.

Λιβύη

Στη Λιβύη το αλκοόλ απαγορεύεται, αλλά μπορεί κάποιος να το προμηθευτεί μέσω μαύρης αγοράς. Η ποινή, όμως, για όποιον πιαστεί επ’ αυτοφώρω είναι μεγάλη, ενώ το αλκοόλ που δεν παρασκευάζεται επίσημα, έχει κατηγορηθεί για πολλούς θανάτους.

Κουβέιτ

Στο Κουβέιτ, το αλκοόλ διατίθεται μόνο σε συγκεκριμένες πρεσβείες και όχι για γενική πώληση.

Το αλκοόλ απαγορεύεται, επίσης, στη Μαυριτανία, τη Σαουδική Αραβία, το Αφγανιστάν, τη Σομαλία, το Σουδάν, το Ιράν και την Υεμένη.